fbpx

Kirin: U slučaju Fimi medije nisam zakazao ja već čitav sustav

Autor: hina

'Slažem se s vama da je cijeli sustav zakazao kao i u slučaju Fimi medije. Državne su službe trebale odmah istraživati kad su vidjele da se novac iz državnog proračuna izvlači u privatne tvrtke, ali ne treba o tome govoriti dok traje postupak', naglasio je Kirin.

Virovitički gradonačelnik i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas na aktualnom satu gradskog vijeća da je cijeli sustav zakazao u slučaju Fimi medije u kojemu je on osumnjičen da je za ministarskog mandata s tom tvrtkom sklopio ugovore vrijedne 26 milijuna kuna.

Na izjavu vijećnika Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Siniše Prpića kako je, dok je bio ministar unutarnjih poslova, zakazao jer nije reagirao na anonimne prijave protiv bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević, Kirin je rekao da je anonimna prijava bila posao za državno odvjetništvo i ravnatelja policije, a ne ministra, te da se zbog toga ne osjeća krivim.

“Slažem se s vama da je cijeli sustav zakazao kao i u slučaju Fimi medije. Državne su službe trebale odmah istraživati kad su vidjele da se novac iz državnog proračuna izvlači u privatne tvrtke, ali ne treba o tome govoriti dok traje postupak”, naglasio je Kirin.


Na Prpićev upit jesu li tvrtke u gradskom vlasništvu poslovale s tvrtkom “Ideo projekt” d.o.o. koja je u vlasništvu, kako je rekao, supruga bivše HDZ-ove blagajnice Zlatka Pavoševića, gradonačelnik Ivica Kirin odgovorio je da je gradsko komunalno poduzeće “Virkom” 2004. sklopilo ugovor o stručnom savjetovanju za smanjenje troškova u javnoj plinskoj mreži s obrtom “Pavo” koji je, kako navodi Kirin, bio u vlasništvu Zlatka Pavoševića.

Kirin je rekao da je gradska tvrtka “Virkom” za savjetodavne usluge platila oko 70.000 kuna te da su obavljenim poslom bili zadovoljni.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.