fbpx

Kerum ‘šefici’ Kosor: Lipa si lipa

Autor: hina

Predsjednik HGS-a Željko Kerum je nakon pjevanja istaknuo i kako je prije dvije i pol godine 'napravio čudo' pobijedivši na lokalnim izborima. - Mali Vlaj došao sa sela i postao gradonačelnik, rekao je i izazvao smijeh odobravanja nazočnih.

Na večerašnjemu središnjem predizbornom skupu za X. izbornu jedinicu koalicije HDZ-HGS na Prokurativama predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor kritizirala je medije zbog, kako je rekla, neravnopravnog tretmana njezine stranke, a Željko Kerum, pošto joj je prišao na pozornici i nazvao je ‘šeficom’, otjevao je pjesmu ‘Lipa si, lipa’.

Žaleći se na neravnopravan tretman u medijima, Kosor je istaknula da je, pošto je dobila poziv za potpisivanje pristupnog ugovora s EU-om 9. prosinca, o tome poslala obavijest medijima te da je predložila da sporazum potpiše i predsjednik Josipović. – Nakon toga je i predsjednik poslao obavijest medijima. Međutim, HTV objavljuje da će predsjednik potpisati pristupni ugovor, a mene prešućuje. Radi se o dvostrukim kriterijima medija koji nam ne daju da kažemo ono što je istina, ocijenila je. Kako je rekla, prilikom potpisivanja sporazuma reći će da će Hrvatska kao članica EU-a ‘čuvati svoje kršćanske korijene, ono što jesmo i što nas je održalo kroz stoljeća’.

Na parlamentarnim izborima ponovno se odlučuje o sudbini Hrvatske, rekla je, dodajući kako 4. prosinca ‘odlučujemo kojim ćemo smjerom ići, hoće li se hrvatski brod nagnuti ‘ulijevo’ ili će hrvatski brod kojem je na čelu HDZ sa svojim prijateljima odabrati mirnu luku’. Ponovila je kako vlast žele uzeti oni koji su 25. lipnja 1991., kada se glasovalo o slobodnoj Hrvatskoj, napustili sabornicu i oni koji su ‘raspustili teritorijalnu obranu u trenutku kad je Hrvatska bila napadnuta’.


Na spomen generala Damira Krstičevića, koji je na listi u X. izbornoj jedinici, nazočni su klicali njegovo ime i otpjevali nekoliko domoljubnih pjesama.

Nakon njezina govora, predsjednik HGS-a Željko Kerum rekao je, obraćajući joj se sa ‘šefice’, kako ‘poštuje hijerarhiju iako je malo neobuzdan’. Nakon toga otpjevao je pjesmu ‘Lipa si, lipa, anđeli ti liče’, što je popraćeno burnim pljeskom i povicima ‘Željko! Željko!’ i ‘Hoćemo pobjedu’. Kerum je istaknuo da je prije dvije i pol godine ‘napravio čudo’ pobijedivši na lokalnim izborima. – Mali Vlaj došao sa sela i postao gradonačelnik, rekao je, što je izazvalo smijeh odobravanja nazočnih.

– Sve stranke koje dišu hrvatski moraju se uključiti uz HDZ da izbore ne bi dobila lijeva antihrvatska opcija, rekao je, dodajući kako se mora utjecati na ‘desnu populaciju’ kako se ne bi ne rasipali glasovi onih koji ne prijeđu izborni prag. Pozdravo je sve branitelje i generale, a posebno ‘generala Antu u Haagu’, što je popraćeno pljeskom.

Podsjetio je na verbalne sukobe s predsjednikom splitskoga HDZ-a Dujomirom Marasovićem, s kojim je sada na istoj izbornoj listi. – Nema veze što smo se ja i Duje karali, interes je veći, interes je naša domovina, rekao je Kerum.

Dujomir Marasović ironično je govorio o čelnicima Kukuriku koalicije, pri čemu je spomenuo Milanovića, Čačića, Hrelju i Grčića, te je ustvrdio kako oni nisu sposobni rješavati ni svoje probleme a kamoli probleme države.

Na skupu je nazočne pozdravio i nositelj liste koalicije HDZ-HGS za X. izbornu jedinicu Branko Bačić.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.