Poslovni dnevnik/Screenshot

KAZNENA PRIJAVA PROTIV ŽUPANA BOŽE GALIĆA! ‘Svi u Vukovaru znaju za ovaj kriminal, ali nitko ne smije reagirati’

Autor: S.V.

Živi zid Vukovarsko-srijemske županije podnio je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru protiv župana Bože Galića zbog nezakonitog pogodovanja i davanja milijunskog zajma privatnoj tvrtki.

“Iz izvješća Državnog ureda za reviziju koji se vodi pod KLASA: 041-01/19-02/16 i URBROJ: 613-18-19-7 od 26. rujna 2019. o obavljenoj financijskoj reviziji Vukovarsko-srijemske županije za 2018. nedvojbeno su uočene nepravilnosti od strane revizije. Naime, Zakonom o proračunu nije propisana mogućnost odobravanja zajmova trgovačkim društvima izvan javnog sektora (u privatnom vlasništvu) iz proračunskih sredstava, niti aktima Županije nisu propisane mogućnosti kreditiranja privatnih osoba ili privatnih poslovnih subjekata”, kaže Pavao Josić, koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Privatnoj tvrtki dao 1. 900 000 kuna?

“Župan Božo Galić, kršeći Zakon o proračunu u ožujku 2018., odobrio je zajam od milijun kuna privatnoj tvrtki iz Iloka, a kada je postalo jasno da ta privatna tvrtka nije u stanju vratiti posuđeni zajam, odobrio je i drugi u visini 900.000,00 kuna.  Živi zid smatra da je župan Božo Galić zlorabio svoj politički položaj kako bi pogodovao privatnom poslovnom subjektu na štetu županijskog proračuna. Ovo je samo jedna u nizu HDZ ove „vjerodostojnosti“ na koje konstantno upozoravamo javnost, obavještavajući medije, podnoseći kaznene i druge zakonom predviđene prijave”, tvrdi Josić.

“Za ovo svi znaju…”

“Za ovaj kriminal znaju gotovo svi članovi Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, ali ne smiju ili ne žele raegirati. Zboga toga poručujemo svim kolegama iz vladajuće te oporbenih stranaka u Županijskoj skupštini, da ukoliko imaju saznanja o kriminalnim radnjama, a ne usude se u svoje ime, ili u ime svoje stranke prijaviti kriminal i razne nepravilnosti institucijama, neka ga prijave nama u Živome zidu. Mi ćemo taj kriminal i nepravilnosti svakako odmah prijaviti institucijama i inzistirati da rade svoj posao. Samim time što nas HDZ-ova mašinerija nije uspijela eliminirati iz političkog života, dokazali smo i sebi i drugima da smo stekli prirodni imunitet na njihove spletke i podlosti”, zaključuje Pavao Josić uz riječi kako će Živi zid nastaviti svoju misiju zbog koje su dobili povjerenje birača na izborima, “bez obzira na podmukle igre, podmetanja, omalovažavanja i konstantne pokušaje diskreditiranja njihovih članova i cijele stranke dobro razrađenim i uhodanim udbaškim metodam vladajuće elite.”




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.