Katolička organizacija Opus Dei gradi dom za 12 muških studenata

Autor: P.R.

U zgradi na pet etaža, ukupne bruto površine 1450 četvornih metara trebalo bi živjeti 12 isključivo muških studenata i četiri suradnika.

Opus Dei, hrtvatska podružnica katoličke organizacije koja je u javnosti poznata kao tajnovita sekta Unutar Crkve s jedinstvenim statusom osobne prelature Svetog Oca, gradit će studentski dom s kulturno vjerskim sadržajima na križanju Avenije grada Vukovara i Avenije Marina Držića u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Zaklada Dostojanstvo i nada na čelu s predsjednikom dr. Vukom Brigljevićem financirat će projekt, a Društvo arhitekata Zagreba organizira i provodi natječaj koji će biti otvoren sve do početka rujna.

U zgradi na pet etaža, ukupne bruto površine 1450 četvornih metara trebalo bi živjeti 12 isključivo muških studenata i četiri suradnika. Jutarnji piše kako će se u domu održavati predavanja o vjeri, voditi duhovna obnova i biti organizirane izvanškolske aktivnosti i putovanja, a bit će podijeljen u tri zone: obrazovni centar, spavaće sobe i domaćinstvo.

U Aveniji Marina Držića 27, na zemljištu gdje će se graditi dom, sada je zgrada koja će se morati srušiti.

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.