fbpx
Foto: Robert Fajt / CROPIX

‘KATAPULTIRALI SU GA, PLENKOVIĆ MU JE VEĆ PRESUDIO’: Pupovčev čovjek ostao bez imuniteta zbog sumnje u kazneno djelo

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski sabor skinuo je u petak imunitet SDSS-ovom zastupniku Borisu Miloševiću na prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a na zahtjev Državnog odvjetništva zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Odluka o skidanju imunitete donesena je jednoglasno, a glasovanju je prethodio istup Mostove zastupnice Marije Selak Rasudić koja je upitala je li Sabor “garaža za islužene političare”.

Kazala je da je Miloševiću već presudila Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem kada ga je odlučila “katapultirati” iz Vlade u Sabor jer očito ne zadovoljava moralne i političke kriterije za Vladu.


Ako su pod sumnjom za korupciju, dovoljno su dobri za Sabor?

“Šalje se poruka da oni koji nisu dovoljno dobri za Vlada jer su pod sumnjom na korupciju su dovoljno dobri za Hrvatski sabor”, ustvrdila je Selak Raspudić.

Branko Bačić (HDZ) njezin istup ocijenio je neprimjerenim i nekorektnim. “Na Miloševiću kao osobi je da sam izabere način kako će dokazivati svoju nevinost , mi kolege u Saboru ne bi trebali prosuđivati niti utjecati na rad pravosuđa te nekoga unaprijed proglašavati krivim” , rekao je Bačić.

Jandroković: Nećete vi određivati što će on sa svojim mandatom

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dodao je da Milošević ima svoj mandat i da s njim može raditi što hoće. “Niste Vi ti koji će određivati što će netko od zastupnika činiti”, poručio je Jandroković zastupnici Mosta te podsjetio na neke ranije slučajeve kada se ljude unaprijed osuđivalo a na kraju su bili proglašeni nevinima.

Sabor je podržao i prijedlog Odbora za unutarnju politiku i nacionalu sigurnost o imenovanju predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor Sigurnosno-obavještajnih agencija.

Za predsjednicu Vijeća i iduće četiri godine imenovana je pravnica Zdravka Čufar Šarić, a za članove dosadašnji članovi – Gordan Akrap, Eduard Briški te Mile Štefanac, te novi članovi Kristijan Kotarski, Aleksandar Maršavelski i Mihael Puljić.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.