fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Karolina Vidović-Krišto kao liderica desnice u Hrvatskoj? ‘Ova podjela na lijeve i desne je temelj problema u državi!’

Autor: Lucija Brailo

Nakon provedene ankete na portalu Dnevno.hr o tome koga od političara čitatelji smatraju liderom desnice u Hrvatskoj, rezultati su prilično zanimljivi.

Tako je prema našim čitateljima, Nikola Grmoja (MOST) na petom mjestu, Miroslav Škoro (Domovinski pokret) na četvrtom, dok je župan osječko-baranjski Ivan Anušić (HDZ) na trećem mjestu u anketi.

Zanimljivo je da su čitatelji na drugo mjesto lidera desnice u Hrvatskoj postavili Zorana Milanovića, iako je kroz svoje političko djelovanje i svjetonazore poznato kako se nalazi na drugom kraju spektra, dok su na prvo mjesto stavili Karolinu Vidović-Krišto, koju smo potom upitali za komentar rezultata naše ankete.


 

Screenshot: Dnevno.hr

‘Samo konkretne i stvarne promjene’

No, Vidović-Krišto odlučno odbija podjelu na ljevicu i desnicu, budući smatra kako je upravo ta podjela ono što šteti Hrvatskoj.

“Nema lijevo – desno. Postoji korupcija i vladavina prava. Postoji jednakost svih pred zakonom i postoji privilegiranost malih skupina pred zakonom. Najveća podvala hrvatske politike jest ta stalna podjela na lijeve i desne, dok ona zapravo uopće ne postoji. Postoji politički establišment i postoje građani koji su od tog istog establišmenta obespravljeni. I to je podjela. Ono što valja naglasiti je da je taj establišment u potpunosti blokirao institucije i zapravo je onemogućio vladavinu prava, ovladavanjem tim institucijama”, objašnjava Vidović-Krišto.

Dodaje kako njezino političko djelovanje zapravo ima jedan motiv, a taj je da dođemo do konkretnih i stvarnih promjena budući, smatra, bez njih se u Hrvatskoj ne može ništa pozitivno dogoditi.

“Ova se država neće moći razvijati dok se ne dogode korjenite i stvarne promjene. Ova podjela na lijeve i desne jest temelj problema u državi i dokaz da je ta podjela na ljevicu i desnicu izmišljotina, a da je prava podjela ova: između onih koji su u sustavu korupcije i onih koji se zalažu za vladavinu prava”, jasna je Vidović-Krišto.

Iako je, prema mišljenju naših čitatelja, Karolina Vidović-Krišto liderica desnice u Hrvatskoj, ona tako ipak ne misli.
“Mene ne zanima uređenje nepostojećih podjela, kao što je na lijeve i na desne, mene zanima uvođenje reda i vladavine prava. Treba uvesti poštivanje zakona, da ne postoje privilegirani, da se ne rastežu zakoni prema volji onih koji drže moć u rukama. Naravno da je više obespravljenih građana, nego što je ta sitna šačica koju predvode djeca komunizma”, zaključuje Vidović-Krišto.

Autor:Lucija Brailo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.