fbpx

Karamarku su propale sve kombinacije za izbore, pa je ipak došao u HDZ

Autor: M.S.

Od kandidata na unutarstranačkim izborima, nikog ne smatra najozbiljnijim protivnikom, jer ne razmišlja o njima. Slična je stvar i sa Ivom Sanaderom, kojega kad ima potrebu spominje, a kad nema ne spominje, kako je rekla.

Jadranka Kosor, aktualna predsjednica stranke, bori se za ostanak na svojoj poziciji. Par tjedana nas je dijeli od unutarstranačkih izbora, i našla se pod razno raznim napadima, najviše kolega i suradnika koji imaju svoje interesa i ideje o tome tko bi trebao biti na čelu najveće hrvatske stranke. Suparnici je često optužuju za izborno manipuliranje, što ona odbacuje.

– Oni ni jednom nigdje nisu iznijeli ni jedan argument za to. To je spin kojim se nastoji našteti isključivo meni. Puštali su u medije dezinformacije o inženjeringu kojim se bavi Šeks, Kosor i Bačić. A onda, kad sam predložila i to već za ove izbore da biramo čelnu osobu po načelu jedan član – jedan glas su me napali govoreći da je to dokaz da ja nemam potporu u bazi. To je apsurdno. Jer, netko tko nema potporu u bazi, ne predlaže da baza bira. Do sada nisam nazvala ni jednog svog kolegu ni na jednoj razini i tražila da glasuje za ovu osobu, a da ne smije glasati za onu osobu. Neki moji kolege su radili upravo suprotno – govori Kosor za Tportal.

Bivša premijerka drži i da netko tko se bavi politikom mora biti spreman na svaku vrstu izdaje. A izdanom se Kosor osjeća iz nekoliko pravaca. Primjerice, Domagoj Milošević je ušao u Vladu na njen poziv i postao odmah potpredsjednik Vlade. Tomislava Karamarka je osobno učlanila dok se on nećkao i odbijao dolaziti na sjednice Predsjedništva HDZ-a, na koje su bili pozvani i nestranački ministri.


Pakt s medijima ne donosi ništa dobro

– Pravdao se da on kao ministar unutarnjih poslova ne želi dolaziti u HDZ. Onda mu članstvo HDZ-a nije trebalo. Kad su propale sve kombinacije koje je imao za izbore, onda je došao i rekao da bi ipak ušao u HDZ. Opet, u ovom vremenu ponovno razmišljam o međuljudskim odnosima i o ljudima. Nikada nisam ni od koga, kome sam dala priliku ili novih ljudi koji su ušli u HDZ poput Božinovića, Plenkovića ili od onih koje sam osobno visoko stavljala na listu poput Davora Stiera, očekivala nikakvu zahvalnost. Samo sam smatrala da smo dio istoga tima i da trebamo u budućnosti zajedno raditi za HDZ. Nisam očekivala da će mi bilo tko od njih okrenuti leđa. To je istina – kaže Kosor.

Predsjednica HDZ-a ističe i da pakt s medijima protiv vlastitog kolege ne donosi ništa dobro, a medijima se okreću neki od njenih oponenata. Osvrnula se na kritike o sazivanju hitne sjednice Predsjedništva HDZ-a, prije mjesec dana, kad je Darko Milinović prosvjedovao da nije upoznat ni o razlozima sazivanja. To je, naglašava Kosor, bila njegova prilika da dobije prostor u medijima.

Na kraju, progovorila je i o sudskom procesu u kojem je optužena cijela stranka kao pravna osoba, u sklopu afere ‘Fimi media’.

– HDZ mora to preživjeti i izaći jači. Odgovornost za kaznena djela korupcije i kriminala je pojedinačna i ona se mora individualizirati i to na način da odgovaraju oni koji su, ako su, krali, koji su primali novac, a ne stranka koju čini tako veliki broj članova od kojih većina živi teško – zaključuje Kosor.
Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.