Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Karamarko odbio sučeljavanje: ‘O čemu pričamo? Ovo je sve infantilno, da se igramo kao djeca!’

Autor: Hina

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u utorak je ponovio da bi se u kampanji trebali sučeliti on i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a u subotu je na stranačko skupu u Makarskoj je rekao kako Karamarko nije u stanju zapamtiti četiri točke od pet točaka programa, a kandidat je za premijera.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak je u Zadru rekao kako Ruža Tomašić ima pravo na svoje odluke i budući politički put, ali da bi bilo apsurdno podržati vladu Zorana Milanovića te je ponovno odbacio ideju sučeljavanja s Milanovićem jer smatra da se trebaju sučeliti programi.

Zamoljen da komentira izjavu predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić o mogućnoj situaciji u kojoj bi njena stranka pružila potporu SDP-u, Karamarko je rekao kako “gospođa Tomašić ima pravo na svoje mišljenje i svoje odluke i budući politički put”.

“Ali Vlada četiri godine nije napravila ništa nego upropastila Hrvatsku gospodarski i ruši neke temeljne vrijednosti na kojima počiva suvremena hrvatska država. U takvoj situaciji podržati vladu Zorana Milanovića po meni je apsurdno”, rekao je Kramarko, koji je na poziv zadarskog ogranka, nazočio proslavi 24. obljetnice Dana obrane grada Zadra.

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić rekla je u ponedjeljak da bi pružila potporu SDP-u u slučaju da trebaju nekoga da ne dođe do ponavljanja parlamentarnih izbora i “trošenja milijuna koje nemamo”.

Karamarko je na pitanje novinara boji li se sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem, rekao: “O čemu pričamo? Ovo je sve infantilno, da se igramo kao djeca, tko će koga na ruku. Pričajmo ozbiljno o programima. S kim ću se sučeljavati? Nekim tko je jučer izjavio da će ovih dana raditi program? To bi bio presedan. Predsjednički kandidati da, a što su to uopće kandidati za premijera? I tko su kandidati za premijera? Treba staviti programe na stol”, rekao je.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u utorak je ponovio da bi se u kampanji trebali sučeliti on i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a u subotu je na stranačko skupu u Makarskoj je rekao kako Karamarko nije u stanju zapamtiti četiri točke od pet točaka programa, a kandidat je za premijera.

Predsjednik HDZ-a potvrdio je da će biti nositelj  HDZ-ove liste u IX. izbornoj jedinici „jer je Zadar njegov grad, jer se tu osjeća kao doma.“

Dvadeset i četvrta obljetnica Dana obrane Grada Zadra obilježena je akademijom na Dračevcu, prigradskom naselju u kojemu su srpski agresori 6. listopada 1991. odbijeni, nakon čega su počeli pregovori o odlasku pripadnika JNA iz 13 zadarskih vojarni.

Autor:Hina

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.