Patrik Macek/PIXSELL

Karamarko se žestoko brani: ‘Ja znam da ja nisam u nikakvom sukobu interesa’

Autor: T. P.

Karamarko je izjavio i da je dovoljno da ga se izuzme iz odlučivanja u slučaju Ina-Mol "iako je na čelu stranke koja određuje nacionalnu politiku".

U razgovoru za Novu TV Tomislav Karamarko progovorio je o spornom ugovoru njegove supruge, Ane Karamarko i lobista MOL-a, Josipa Petrovića.

“Ja znam da ja nisam u nikakvom sukobu interesa”, istaknuo je još jednom potpredsjednik Vlade, no Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučilo pokrenuti postupak kako bi se utvrdilo je li Karamarko ili nije u sukobu interesa.

>>> Objavili odluku o Karamarku: Evo što Povjerenstvo želi ispitati

Karamarko je izjavio i da je dovoljno da ga se izuzme iz odlučivanja u slučaju Ina-Mol “iako je na čelu stranke koja određuje nacionalnu politiku”.

“Ja sam rekao jednu stvar, gledajte 2014. je počela arbitraža. Neki kažu da ako izgubimo, ne daj Bože, da bi nas to moglo koštati milijarde kuna. Prema tome, mene samo zanima kako bi nakon jednog takvog financijskog udara mi krpali proračun, sljedeće godine i one godine iza. Ja o tome razmišljam. Ja razmišljam o skupim troškovima odvjetničke kuće koja zastupa Hrvatsku. Prema tome, to je pitanje skrbi o nacionalnim interesima, a ne nešto drugo. Arbitraža ide dalje. Mi smo i neki dan podržali da arbitraža ide dalje, pitanje je da li se ona može zaustaviti. Molimo Boga da je dobijemo”, dodao je Karamarko koji je prokomentirao i pitanje je li u Finskoj lobirao za energetski posao ruske tvrtke:

“Ma dajte molim Vas! Ajmo biti malo ozbiljni. Je li ovo emisija za viceve ili je ovo ozbiljan Dnevnik? Šalim se. Naravno da to nije istina. Pa kakve su to priče?”, rekao je svojim tipičnim rječnikom Karamarko te pojasnio da je ondje bio kao gost gospodarskog foruma.

Što se tiče trenutne Vlade i stalno provučenog pitanja prijevremenih izbora, Karamarko je uvjeren da ih neće biti.




“-Vlada je stabilna dok god HDZ to želi. A mi to želimo”, rekao je.

U razgovoru za RTL podsjetio je da je ugovor sklopljen prije nego što je postao predsjednikom HDZ-a, a prekinut prije nego je ušao u Vladu. Gostujući na HRT-u, Karamarko se obrušio na bivšu Vladu Zorana Milanovića, rekavši da su uz njega u Hrvatskoj bile najveće štetočine u novijoj povijesti RH.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.