fbpx

Karamarko odgovorio SDP-u na optužbe: To je zločesta laž! Ne stojimo iza prosvjeda

Autor: Hina

Karamarko je istaknuo kako sada samo jedan čovjek, a zove se Zoran Milanović, taj problem može rješiti svojom dobrom voljom, ako je ima. "Neka razgovara s braniteljima i uvjeren sam da se može rješiti ova vrlo tužna epizoda", ocijenio je.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u petak je “zločestom optužbom” i notornom laži nazvao optužbe SDP-a i Vlade da iza prosvjeda branitelja stoji HDZ te je poručio da premijer Milanović, ako ima dobru volju, može riješiti problem kako bi se prekinula agonija i nemile scene na Trgu sv. Marka.

“To je zločesta optužba jer sam stotinu puta rekao da podržavamo opravdane zahtjeve branitelja, njihov zahtjev da premijer dođe među njih, da siđe sa svojih visina i s njima razgovara. To da mi možemo braniteljima upravljati i manipulirati, uvreda je za njih i to je notorna laž”, izjavio je Karamarko novinarima nakon sastanka s koalicijskim partnerima odgovarajući na pitanje stoji li HDZ iza prosvjeda branitelja. Zamolio je “megafončiće raznih PR skupina koje skupo plaćamo da bi SDP popravio svoj mizerni rejting” da prestanu sa svojim objedama.

Karamarko je istaknuo kako sada samo jedan čovjek, a zove se Zoran Milanović, taj problem može rješiti svojom dobrom voljom, ako je ima. “Neka razgovara s braniteljima i uvjeren sam da se može rješiti ova vrlo tužna epizoda”, ocijenio je.


Na pitanje kako će se razvijati situacija na Trgu sv. Marka, predsjednik HDZ-a je odgovorio da hitno treba prekinuti situaciju u kojoj se braniteljima ne mogu dostaviti lijekovi. “Neka im se premijer obrati, dođe i razgovara s njima, neka primi njihovu delegaciju i da im termin sastanka i neka se to prekine”, dodao je.

Na novinarske tvrdnje da je premijer braniteljima dao termin u ponedjeljak, a oni su to odbili, te da je kod branitelja bio ministar branitelja Predrag Matić, Karamarko je ponovno istaknuo kako premijer treba razgovarati s braniteljima. “Zar je to njemu problem? Tko je gospodin da neće doći razgovarati s ljudima koji su u kolicima? Dosta je toga”, istaknuo je.

Na pitanje kako komentira to što su branitelji prekršili Zakon o javnom okupljanju odgovorio je kako je riječ o braniteljima te je upitao hoćemo li branitelje koji su obranili Hrvatsku tretirati kao huligane koji krše zakon. Na tvrdnje novinara da su branitelji ti koji su probili policijski kordon ponovio je kako je jedini izlaz da dođe premijer i s njima razgovara. “Očito su sada pozicije zabetonirane, ali premijer sebi ne smije dopustiti zabetoniranu i fiksiranu situaciju”, istaknuo je.

Karamarko je decidirano negativno odgovorio na novinarsku ocjenu da pokazuje određenu toleranciju prema kršenju zakona. “Nemojmo razgovarati o ljudima koji su za Hrvatsku dali ruku ili nogu kao o nekakvim prekršiteljima i kriminalcima. Mora postojati senzibilitet premijera koji će reći – da, oni su na mjestu na kojem ne bi trebali biti, ali ja ću doći i s njima ću razgovarati. To je poanta”, poručio je.

Na pitanje hoće li ići k braniteljima u crkvu, upitao je kako da dođe do tamo. “S druge strane, da se tamo pojavim, onda bi rekli – evo ga, došao je organizator”, naglasio je. Dodao je da je u petak tako konotiran i napad na njega u Hrvatskom saboru.

Na pitanje kako komentira izjavu Josipa Klemma da će otići iz šatora u Savskoj 66 kad HDZ dođe na vlast, odgovorio je kako mu je drago što će branitelji, ako budu glasovali, među ostalim glasovati i za HDZ. “Bilo bi mi jako drago, ali nisam čuo za izjavu Klemma”, rekao je Karamarko.
U vezi s današnjim sastankom s koalicijskim partnerima, rekao je da je “krenula vrlo prljava pretkampanja koja je fokusirana na nekoliko osoba te su se na sastanku dogovarali o njihovoj strategiji i učvršćivanju veza”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.