Facebook Tomislav Karamarko

Karamarko komentirao odluku: ‘Pravedno je, nisam bio u sukobu interesa’

Autor: Dnevno

Tomislav Karamarko komentirao je  odluku Ustavnoga suda da se njegov predmet vrati na ponovno odlučivanje Upravnom sudu.

“Ovo je jedina normalna i pravična odluka. Nisam bio u sukobu interesa. Htio sam spasiti Hrvatsku od enormnoga financijskog gubitka”, kaže Karamarko o  odluci Ustavnog suda.

Odvjetnica Tomislava Karamarka Vesna Alaburić istaknula je za N1 da je Ustavni sud ukinuo presude upravnih sudova zato što su propustili zakonito odlučiti o njegovoj tužbi.

Alaburić kaže da su time “povrijedili njegovo pravo na stvarnu i učinkovitu sudsku zaštitu i pravo na pravično suđenje”.

“Ustavni sud je izbjegao evaluirati odluku Povjerenstva koju smatramo nepravilnom i nezakonitom po mnoštu kriterija, pa vjerujem da ćemo u ponovljenom sporu to i dokazati”, kaže Alaburić.


Na sjednici Ustavnog suda održanoj 2. srpnja usvojena je ustavna tužba Tomislava Karamarka te se ukida presuda Visokog suda i presuda Upravnog suda i predmet se vraća Upravnom sudu. Odluka je donesena većinom glasova.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković je poručila da u ovom trenutku Povjerenstvo ne može komentirati odluku Ustavnog suda, s obzirom da iz objavljenog zapisnika nije vidljivo obrazloženje iste. Nadaju se da im odluka neće onemogućiti vođenje postupaka zbog povrede načela djelovanja.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.