Karamarko: HDZ je prošao svoju katarzu

Autor: hina

Karamarko je na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a naglasio je da ne želi komentirati samu presudu, jer ona još nije pravomoćna, a na pitanje treba li se Hrvatska pripremiti na promjenu ugovora s Mađarskom oko upravljačkih prava nad INA-om, odgovorio je kako 'ne želi ići u budućnost i prejudicirati moguća rješenja'.

Hrvatska demokratska zajednica je prošla svoju katarzu, a presuda protiv Sanadera neće utjecati na rejting stranke, izjavio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući nepravomoćnu zatvorsku kaznu bivšem predsjedniku stranke i premijeru Ivi Sanaderu.

Karamarko je na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a naglasio je da ne želi komentirati samu presudu, jer ona još nije pravomoćna, a na pitanje treba li se Hrvatska pripremiti na promjenu ugovora s Mađarskom oko upravljačkih prava nad INA-om, odgovorio je kako ‘ne želi ići u budućnost i prejudicirati moguća rješenja’.

– Sačekajmo pravosnažnost presude – poručio je.

Na pitanje osjeća li nelagodu jer se procesuriraju političke odluke vlade, Karamarko je kazao kako ‘osjeća nelagodu zbog svega što se događa, zbog kriminala u pretvorbi i niza problema’, ali i naglasio da je ‘sve to pitanje sazrijevanja države’.

– Političke odluke padaju pod sumnju da su bile kriminalne – rekao je.

Predsjednik HDZ-a ne misli da će presuda Sanaderu predstavljati teret za njegovu stranku.

– Nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost – istaknuo je Karamarko te dodao da o krivnji pojedinaca odlučuju sudovi.




Zamoljen da komentira obrazloženje suca da je Sanader kaznena djela mogao provoditi jer je oko sebe imao poslušnike, Karamarko je rekao da je HDZ raskrstio s takvom praksom.

Istaknuo je da se tada još nije vratio u HDZ i da nije bio bliski suradnik bivšega premijera.

Upitan je li moguće da nitko u vrhu HDZ-a nije znao ništa o Sanaderovim aktivnostima, Karamarko je odgovorio kako je ‘vjerojatno netko znao’, ali i naglasio da osobno tada nije bio u Predsjedništvu stranke, da ne poznaje tehnologiju kojom se u stranci tada odlučivalo.




– To ćete morati pitati kolege koji su bili u Predsjedništvu – poručio je.

Karamarko je još jednom naglasio da je upravo HDZ počeo borbu protiv korupcije.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.