Foto: Pixabay / ilustracija

KAOS U ŠKOLAMA: Korona divlja u školskim klupama. Ovo su brojke zaraženih učenika i djelatnika škola

Autor: Dnevno

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja u četvrtak na nastavu zbog pozitivnog COVID-testa ili izrečene mjere samoizolacije nije došlo 9.158 učenika u Hrvatskoj, a istovremeno iz istih razloga kod kuće je ostalo i 1.580 školskih djelatnika.

Tako pozitivan COVID-test trenutačno ima 6.468 učenika i 1.391 djelatnik, što je porast broja oboljelih učenika u samo jednom danu za njih 680, a djelatnika s pozitivnim COVID-testom za 95.

Ne treba zaboraviti i na one koji su u samoizolaciji, u 24 sata iz školskog sustava ispalo je 1.197 učenika i 113 nastavnika. Stoga kada se sve zbroji  od prvog dana polugodišta, u samo četiri dana, broj zaraženih učenika porastao za 2.352, a broj učenika u samoizolaciji za 1.700, piše Novi list.

U četiri dana u redovima djelatnika škole broje 401 novooboljelog zaposlenika i 71 djelatnika više u samoizolaciji.

Ukupno od ponedjeljka do četvrtka, broj onih koji su zbog COVID-19 morali ostati kući u školskom sustavu iznosi 4.527 učenika i djelatnika. Epidemiološki u goroj su situaciji osnovne nego srednje škole.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.