Pixabay

KANAĐANI ĆE PROIZVODITI KANABIS U BIOGRADU?! ‘Ne želimo postati konkurencija kolumbijskom narkokartelu!’

Autor: s.v.

Biograd na Moru posjetio je Ray Chowdry, kanadski investitor i dioničar s 49% dionica u kanadskoj tvrtki AsiaBaseMetals Inc.

O ovom dolasku, potpredsjednik gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, Ante Fuzul, objavio je priopćenje unutar kojega je stavio poveznicu na tvrtku AsiaBaseMetals Inc.

Novinar istražio tvrtku

Nakon objave, Zadarski.hr jednim klikom na poveznicu istražio je o kakvoj je tvrtki riječ, no ne samo to. Otkriveno je kako je Biograd na moru mogući partner u proizvodnji kanabisa koji bi se uzgajao u tom gradu, barem ako je suditi po napisanom na stranici te kanadske tvrtke:

“AsiaBaseMetals Inc. sklopila je sporazum o suradnji  s gradom u zemlji članici Europske unije da pribavi odgovarajuće dozvole za uzgoj i prodaju kanabisa u medicinske svrhe, kao i za dobivanje dozvole za uzgoj, preradu i prodaju kanabisa u komercijalne svrhe, uključujući rekreativne svrhe kada i ako to zakonom dopušta zemlja. Država je legalizirala kanabis za ograničenu medicinsku upotrebu i dekriminalizirala ga za osobnu upotrebu.”

Dalje se navodi: „Sporazumom je predviđeno da će Grad, kao jedinica lokalne samouprave, pružiti podršku AsiaBaseMetals Inc. podnošenjem zahtjeva za izdavanje dozvole za proizvodnju kanabisa za medicinske svrhe putem novoosnovane tvrtke kojoj će u početku Grad biti osnivač i vlasnik. Jednom kada tvrtka u vlasništvu Grada dobije dozvolu, Grad će prenijeti dionice tvrtke kompaniji AsiaBaseMetals Inc., čime će ista postati 100%-tni ili većinski vlasnik tvrtke. „

Svi su sigurni, riječ je Biogradu

I na koncu „Grad je obalni grad koji ima pristup autocestama, međunarodnim zračnim lukama, lukama, marinama te posjeduje potrebnu infrastrukturu za poljoprivrednu proizvodnju. Ta zemlja je u 2018. ugostila oko 20 milijuna posjetitelja koji su došli kako bi uživali u njenoj bogatoj povijesti, kulturi, gastronomskoj ponudi, opsežnoj obali (kopno ima preko 1.700 km obale, a otoci više od 4.000 km obale ) itd.

Iako se nigdje izrijekom ne spominje Biograd na Moru, građani su poprilično sigurni da je riječ o njihovom gradu, a autor koji je istražio tvrtku zaključuje kako “ne bi bilo dobro da Biograd postane konkurencija kolumbijskom narkokartelu.”

Autor:s.v.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.