Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

KAKVE PIKANTERIJE! NITKO NE ZNA OVE DETALJE O MIRI KOVAČU: Obavezno proučite

Autor:

Po svemu sudeći Miro Kovač mogao bi biti prvi službeni izazivač Andreja Plenkovića u bitci za čelo HDZ-a, roječ je inače o povjesničaru i diplomatu koji je jedno vrijeme obnašao dužnost minitra vanjskih poslova. Kovač je u Zagrebu upisao studij, a fakultet je okončao na Sveučilištu u Parizu “Sorbonne Nouvelle” gdje je obranio magisterij o europskim i nacionalnim politikama članicama Europske unije.

Obranio je doktorat iz povijesti o međunarodnim odnosima te ulozi Francuske u stvaranju Kraljevine Jugoslavije.Govori nekoliko stranih jezika. Francuski, njemački i engleski govori aktivno, a talijanski i nizozemski pasivno. Rođen je 1968.godine u Splitu, kao najstarije od četvero djece, kao dijete igrao je nogomet, a nakon što se obitelj preselila u Zagreb prije početka školske godine  išao je na selekciju Dinama, imao je svega deset godina, a premda je imao nekoliko pogodaka u školu nogometa ipak nije uspio ući. Osim novometa bio je impresioniran i košrakoom, a već za vrijeme srednje škole pokazivao je istančan ukus za glazbu, slušao je Franka Zappu, Banshees, Novi Val, pa je tako bio na mnogo koncerata.Imao je samo 15 godina kada je počeo zarađivati pa je sve do završetka studija radio razne intelektualne i fizičke poslove.

Raznosio je novine i bio zaposlen kao noćni stražar na međunarodnim sajmovima. Vozio je kamione te proveo tjedan dana u zračnoj luci Hamburg u niskogradnji. Po okončanju vojnok roka prošao je obuku u centru za autojedinicu u Čapljini, oženjen je i otac troje djece. Kovač je političkim vodama zaplivao davne 1995.godine, kao savjetnik na odjelu za informiranje u uredu predsjednika RH, tamo ostaje sve do 1999.godine, kada postaje asistent savjetnika za Euroatlantske integracije.Karijeru diplomata započeo je 2001. godine kao savjetnik u hrvatskom veleposlanstvu u Bruxellesu, a dvije godine kasnije radio je kao ministar savjetnik za hrvatsko veleposlanstvo u Parizu. Kovač je osim ministra vanjskih poslova bio i šef Dilomatskog protokola u MVP-u.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.