Patrik Macek/PIXSELL

KAKVA ZAMKA! Je li ovo potvrda da Marić definitivno odlazi iz Vlade?

Autor: Dnevno.hr

Ministar financija Zdravko Marić bi svoju karijeru početkom sljedeće godine, prema neslužbenim informacijama Glasa Istre, trebao nastaviti u Adrisu. U tekstu objavljenom u ponedjeljak, pišu kako postoji opcija da Marić ne bi ušao samo u Upravu kao jedan od članova, već bi postao njezin predsjednik.

Ministar se medijima nije jasno očitovao o svom transferu u Adris, samo je šturo rekao kako ostaje “ministar do daljnjeg” izbjegavajući konkretan odgovor na upit prelazi li u Upravu jedne od najvećih hrvatskih firmi.

No, prema postojećem Zakonu o sprječavanju sukoba interesa Marić ne može otići u Upravu Adrisa ili bilo koje druge tvrtke godinu dana nakon prestanka dužnosti, piše Net.hr. Trenutno se u proceduri savjetovanja nalazi nacrt novog zakona u kojem je izbrisana ta odredba i prema kojemu bi ministar odmah nakon prestanka dužnosti mogao otići u upravu ili nadzorni odbor poduzeća, što u tom slučaju znači da bi se on vrlo brzo mogao naći u Upravi Adrisa.

Radi se o tome da je u nacrtu novog zakona iz članka 20. izbačena odredba prema kojoj članak 14., odnosno zabrana rada u upravama i nadzornim odredbama, vrijedi i godinu dana nakon trajanja mandata. Također, ukinut će se odredba prema kojoj dužnosnik odmah nakon mandata ne može ući u upravu neke državne tvrtke.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.