fbpx
Foto: Davor Pongracic / CROPIX

KAKVA SRAMOTA ŠEFA REBRA! Umalo ubio još jednu pacijenticu, propust je stravičan, kao i njegovo opravdanje. Žena je dobila ogromnu odštetu

Autor: D.V

Nakon što se saznalo da je šef KBC-a Zagreb pacijentici izvadio krivi jajnik i pijan mahao pištoljem zbog čega su mu vlastiti sinovi pozvali hitnu pomoć, liječniku Anti Ćorušiću iskopan je još jedan ozbiljan propust. Taman kada smo pomislili da ne može gore, otkriveno je HDZ-ov nesuđeni ministar zdravstva nakon operativnog zahvata na jajniku druge žene ostavio tupfer, odnosno gazu za upijanje tekućine, i to u njenom abdomenu.

Novosti pišu kako su Milici Jurašić gazu uklonili liječnici ogulinske bolnice, i to 80 dana nakon Ćorušićeve operacije, jer je tada 63-godišnja umirovljena učiteljica mjesecima osjećala nepodnošljivu bol u trbuhu i imala visoku temperaturu.

Ćorušić, pogađate, nije priznao da je učinio ozbiljan propust već je optužio tim iz Ogulina da su izmislili priču o gazi jer bolnici radi medicinska sestra koja je snaha pacijentice.


No unatoč Ćorušićevom objašnjenju, KBC Zagreb je na koncu sudskim putem dotičnoj pacijentici platio odštetu u iznosu od 137 tisuća kuna.

Operativni zahvat se dogodio 2. travnja 2003. godine zbog sumnji na tumor na desnom jajniku, pišu Novosti, a krajem lipnja iste godine u bolničkom nalazu iz Ogulina piše kako je u “klupku u abdomenu bio smješten oveći tupfer”.

Milica Jurašić za Feral Tribune je rekla kako je bio veličine šake.

“Osamdeset dana nosila sam krpu u sebi. Mogla sam umrijeti samo tako. Za dlaku sam se spasila. Liječnici su mi kazali da sam imala sreću što nisam dobila sepsu i da se sasvim sigurno ne bih izvukla da sam bila slabija”, rekla je.

Bolovi i komplikacije nisu, međutim, stali ni nakon ogulinske operacije: uz otekline, utvrđeno je i puknuće debelog crijeva, nakon čega su uslijedile još dvije operacije i gotovo jednogodišnja ambulantna i kućna njega. “Pokušali smo kontaktirati bolnicu u Petrovoj, ali su nas ignorirali”, otkrila je Jurašić, zbog čega je preko odvjetnika Tihomira Rubeše odlučila podnijeti tužbu protiv bolnice za naknadu štete.

Kronologija njenog spašavanja i vađenja tupfera pažljivo je dokumentirana u otpusnom pismu bolnice u Ogulinu, što su Novostima potvrdili i svjedoci koji su bili prisutni u operacijskoj sali. Iako je u dokumentu ogulinske bolnice koji su potpisali nadležni dr. Plavljanić i šef odjela Hasan Nagi detaljno opisan pronalazak gaze u trbuhu pacijentice, iz KBC-a su odgovorili da ne postoji fotografija tupfera. Pokušali su, dakle, krivnju svaliti na ogulinsku bolnicu.
 

Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.