Foto: Damjan Tadic / CROPIX

KAKVA SLUČAJNOST! Plenkovićeva Vlada uhljebila glavnu savjetnicu Milanke Opačić

Autor: dnevno.hr

U sjeni ostavke koju je javnosti servirao HDZ-ov ministar uprave Lovro Kuščević prošla je telefonska sjednica Vlade na kojoj je definiran prijedlog odluke o razrješenju predsjednika, zamjenice predsjednika te dijela članova Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, zbog isteka mandata 15. srpnja ove godine. Ujedno, tu je i prijedlog odluke o imenovanju nove predsjednice, zamjenice predsjednice, kao i dijela članova Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave, s danom 16. srpnja također ove godine. Tim je činom zapravo razriješen dosadašnji predsjednik Goran Matešić, a s njime i zamjenica Nelica Vidić te članovi Goran Bukvić, Alica Brant i Dragica Markanović. Za novu predsjednicu predložena je Maja Kuhar, njezina zamjenica trebala bi biti Nelica Vidović, dok su kao novi članovi predloženi Alice Brant, Danijela Antolković te Zvonimir Jukić. Riječ je o prijedlozima koje je Vlada uputila Saboru na donošenje u posljednjem roku.

Bila bi to posve uobičajena, protokolarna Vladina odluka da se u pitanje ne dovode razlozi zbog kojih se čekalo do samog isteka mandata, ali i kriterij prema kojem je Vlada odabrala spomenute članove s posebnim naglaskom na novu predsjednicu Kuhar. U političkim kuloarima može se čuti kako je Vlada time išla na ruku partnerima koji nisu dio HDZ-a, a koji je održavaju na životu. Iako na prvu djeluje trivijalno, riječ je o tijelu koje odlučuje o proračunskim milijardama te nadzire sve žalbe na natječaje općina, gradova, županija te njihovih javnih ustanova i trgovačkih društava, tako da su zapravo svojevrsni kontrolor javne nabave. Inače, Kuhar je zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu, a radila je i kao savjetnica u Ministarstvu socijalne politike u eri Milanke Opačić, koja danas sjedi u Bandićevu zastupničkom klubu. Kuhar je bila njezina glavna savjetnica, a  zanimljivo je spomenuti i kako  živi u izvanbračnoj zajednici sa zamjenikom ravnateljice USKOK-a Sašom Manojlovićem, poznatim po postupcima protiv Bandića i Kalmete. Dakako, sve potpuno slučajno.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.