fbpx
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

KAKVA REAKCIJA! ‘Nikakva ustaška obilježja. Nikakve majice. Današnja Hrvatska je utemeljena na pobjedi Tita i antifašista u Drugom svjetskom ratu’

Autor: Daniela Delale

Današnji incident, koji se dogodio tijekom obilježavanja Vojno-redarstvene akcije Maslenica, kada je predsjednik Zoran Milanović otišao odmah na početku nakon što je saznao da su na nju stigli i pripadnici HOS-a s napisom ‘Za dom spremni’, ne prestaje izazivati reakcije sa svih strana.

O njemu se oglasio i poznati novinar Denis Latin.

“Nikakva ustaška obilježja. Nikakve majice. Današnja Hrvatska je utemeljena na pobjedi Tita i antifašista u Drugom svjetskom ratu”, cinično je napisao Latin na Facebooku.

Podsjećamo, glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić priopćio je da je predsjednik Milanović došao u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. te da je “nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao i upozorio predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića kako je to neprihvatljivo”.

“Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu”, rekao je Jelić.
Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici, dodao je Jelić.

Premijer Andrej Plenković poručio je u petak da je “za komemoracije, a ne za provokacije” komentirajući događaje na obilježavanju obljetnice operacije “Maslenica”.

Ustvrdio je i kako “ima deja vu” od prošle godine i otvaranja teme ideoloških podjela u predizborno vrijeme.
Saborska oporba u petak je osudila isticanje ustaškog pozdrava “za dom spremni” na obilježavanju 28. godišnjice vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93 te je upitala kakva je to država u kojoj mora otići predsjednik, a ne oni sa ZDS znakovljem.

Autor: