Screenshot

KAKVA PERVERZIJA! IMAMO UGOVOR: Pogledajte povlastice vukovarskog direktora tvrtke za koju nikad niste čuli!

Autor: Dnevno.hr

“Politički predstavnici vlasti u Vukovarsko-srijemskoj županiji i njihovi koalicijski partneri bez ikakvog sustezanja nastavljaju politiku pogodovanja privilegiranim pojedincima ili skupinama koje, zlorabeći svoj položaj, sebično i bezosjećajno grabe za sebe i svoje na račun naroda koji su sa svojim mecenama demografski natjerali na raseljavanje, duhovno demonizirali, socijalno uništili i ljudski ponizili”, kaže Pavao Josić, koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Živi zid je, naime, u posjedu još jednog u nizu famoznih lokalnih “menadžerskih ugovora” koji svojom formom i sadržajem, iako je zakonski “ispravan”, premašuje svako moralno, razumno i logičko mjerilo.

“Županija Vukovarsko-srijemska”, kaže Josić, “osnovala je trgovačko društvo (podaci dostupni na internetskim stranicama sudskog registra) znakovitog imena Centar kompetencija d.o.o., kako bi gospodin dr. sc. Ivan Ambroš, mag. ing., postao član Uprave, direktor Društva. Njegov menadžerski ugovor, tj. ugovor o obavezama, ovlaštenjima i plaći člana Uprave, direktora Društva,  između ostalog, donosi:

– da je direktor potpuno samostalan, članak 3
– da vodi poslove društva na vlastitu odgovornost, članak 4
– da ima ‘obavezu’ stalnog usavršavanja, troškove puta, smještaja, dnevnice, članarine, reprezentacije, članak 8
– da samostalno ‘raspoređuje’ kada će i koliko raditi, članak 9
– stavke iz članka 10 (pojavljivanje na priredbama i gozbama) više priliče plemstvu nego poduzetniku. Možda je direktor, uz to što je našeg Bože rođo, i nekakav princ od Slavonije, samo što to građani koji ga plaćaju ne znaju?
– plaća s osnovicom 3064, s koeficijentom od 4, za pretpostaviti je, prelazi 12.000 kuna, a poreze i doprinose i tako snosi Društvo, članak 11

– službeni automobil, prijenosno računalo, mobilni telefon sa svim troškovima, članak 12
– upadljivo drski članak 17. ugovora (u slobodnom prijevodu) navodi da ako, unatoč svim privilegijima iz ugovora i radnog mjesta, direktor bude toliko nesposoban da si ne može isplatiti plaću, županija će mu ponuditi novo radno mjesto, minimalno direktorsko, s plaćom kakvu si sam nije uspio zaraditi”, čudi se živozidaš iz Vukovara i pita se:

“Tko je uopće ikada čuo da Centar komepetencija išta radi? Je li ikada itko u javnome prostoru čuo direktora ovoga centra da je rekao, predložio ili ponudio rješenja za išta? Hoće li se u Vukovarsko-srijemskoj županiji probuditi svijest društva i ovakvi ugovori postati razlogom pada s vlasti, ostaje nam vidjeti u razdoblju pred nama. Stanovnici Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na izborima opet izabrati HDZ, ali ovaj put neće moći reći da ‘nisu znali’ jer cjeloviti gore opisani ugovor prilažem svjesno kršeći propise o čuvanju poslovne tajne. Pravo javnosti da zna koga i za što plaća svojim novcem veće je od prava na čuvanje kojekakvih muljatorskih tajni”, zaključuje Pavao Josić, koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

menadžerski vsž 2-16
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.