fbpx
FaH

KAKVA BLAMAŽA! Martini Dalić ovo sasvim sigurno nije trebalo

Autor: Iva Međugorac

Nije neobično da hrvatski političari svjesno ili ne obmanjuju javnost, a da se pritom pred istom tom javnosti busaju svojom stručnošću. Jedna od takvih svakako je nedodirljiva potpredsjednica Vlade Martina Dalić, koju dobro upućeni izvori nazivaju moćnijom i od samoga premijera. Plenković spušta glavu pred njezinom stručnošću, pomno prati sve njene poteze, ali je i slijepo sluša, tvrdi naš izvor.

Promašene procjene

Mora da je Plenković ministricu gospodarstva čuo i koncem listopada prošle godine kada je govorila o cilju svojega resora.


”Cilj Ministarstva gospodarstva je podići Hrvatsku za deset mjesta na listi Doing Business u sljedećih godinu do godinu i pol”, rekla je gostujući na javnoj televiziji te istovremeno najavljujući poreznu reformu koja bi trebala pratiti niz mjera, a koje će olakšati poslovanje, osobito u administrativnom segmentu.”

“Da bi porezna reforma dala pune rezultate koje očekujemo za poticanje gospodarskog rasta u resoru gospodarstva planiramo niz mjera u području pojednostavljenja regulative, poboljšanja regulative, uklanjanja administrativnih prepreka i parafiskalnih nameta”, tvrdila je ministrica. Da su joj procjene bile posve promašene te da od svega toga nema ništa govore rezultati, jer Hrvatska je na spomenutoj listi pala za osam mjesta te se smjestila na 51. poziciju, ispod Makedonije, Crne Gore, Srbije ili pak Kosova.

Poražavajući rezultati

Na ove poražavajuće rezultate, gostujući na javnoj televiziji osvrnuo se ekonomski stručnjak Vladimir Čavrak, tvrdeći da nas ljestvica upozorava na to da Hrvatska ima problema s institucijama i institucionalnim okruženjem.

”I stopa rasta i cijelo makroekonomsko orkuženje na neki način je zarobljenik te sporosti i neefikasnosti pravnog i institucionalnog okruženja. Zbog toga nam izostaju investicije”, rekao je profesor Čavrak.

NOVA PLJUSKA: Srbija nas preskočila, propali smo dublje i na ovoj svjetskoj listi!
Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.