Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KAKO DANAS ŽIVI NADAN VIDOŠEVIĆ? Prezire medije, posvetio se obitelji i pokrenuo unosan biznis

Autor: Iva Međugorac

Iako obranu nije uspio iznijeti, bivši šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević protiv kojega se godinama vode sudski procesi uz ostao i za izvlačanje novca iz institucije kojom je godinama rukovodio ne prestaje intrigirati javnost. Intrigantna je i njegova biografija, koja do danas sa sobom vuče određene kontroverze.

Vidoševićevu karijeru obilježile su ratne 90-te kada se priključio HDZ-u kojega je u tom periodu financirala njegova rodbina iz daleke Kanade.

Od tog vremana do danas na popis svoje imovine nanizao je pravo malo carstvo od kojega zastaje dah. Posjeduje kuću u Gornjem Prekrižju u susjednoj BiH gdje se nalazi i njegovo imanje u okolici Kupresa. Tu su i poljoprivredna zemljišta, ogromne ušteđevine, automobili i razni udjeli u tvrtkama u čije je poslovanje uključena cijela njegova obitelj uključujući i majku Mariju te suprugu Inu, nekadašnju odgajateljicu u vrtiću koja je stasala u iznajmljivačicu vila na Jadranu. U Dubrovniku na Pilama pobitelj Vidošević posjeduje kuću, dok u Medulinu također imaju građevinske parcele. I svo ovo vrijeme dok mu je imovina blokirana Vidošević ne miruje, poduzetnički duh njeguje preko raskošnog zdanja u Gorskom kotaru kojega je registrirao kao planinarski dom. Tim manevrom osigurao je to da za najam kuća za vjenčanja plaća svega 500 kuna poreza državi, dok se u njegovim zdanjima tijekom cijelog vikenda održavaju razne svečanosti po cijeni od oko 2500 eura.

Na imanju Nadana Vidoševića nalaze se tri drvene kućice okružene jezerom, kućicama za kuhanje i roštilj, a posjetiteljima se nude i razni drugi oblici razonode. U razonodi mogu uživati i oni koji se odluče za odmor u Vidoševićevim vilama na moru. Vlasništvu nad svoje tri jadranske nekretnine Vidošević je prebacio na kćer, a posljednja u nizu nekretnina koju je zbavio jest ona u Nemiri kod Omiša. Tri Vidoševićeve jadranske vile nude se po raznim internetskim portalima za najam nekretnina te se opisuju kao luksuzno uređena zdanja smještena u prvom redu do mora. I tu su cijene najma oko 1500 kuna po danu. Svo ovo vrijeme dok nastoji dokazati porijeklo svoje imovine Vidošević živi u vili od 1350 m2 na zagrebačkom Pantovčaku, a njegovo ime osvanulo je i na nedavnoj poreznoj listi srama i to na četvrtom mjestu među fizičkim osobama, kao takav državi je dužan više od 13 milijuna za porez i prirez na dohodak. Otkako je krenulo suđenje, Vidošević se nastoji držati podalje od javnosti i medija koji su ga stvorili, a potom i degradirali. Danas je, tvrde upućeni, najviše od svega posvećen svojoj obitelji, a mnogi prijatelji i moćnici s kojima se družio u najboljim periodima života danas više nisu dio njegova okruženja. Bez obzira na to, Vidošević i dalje njeguje svoj istančan stil i vodi računa o odjevanju i svojem fizičkom izgledu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.