fbpx
Foto: Domovinski pokret

KAKO ĆE MAMIĆ REAGIRATI? Škoro zaziva privatizaciju Dinama! Želi spriječiti odljev milijuna kuna na Maksimir!

Autor: M.V.

Miroslav Škoro (DP), kandidat za gradonačelnika Zagreba održao je konferenciju za medije ispred GNK Dinamo. Rekao je kako se od 1997. godine do danas, 17 obećanja odnosilo na Dinamov stadion. To zdanje nazvao je spomenikom korupciji i klijentelizmu.

“Taj je stadion trenutno, objektivno, dobrim svojim dijelom izvan funkcije i ne može ispunjavati ono što je bitno i nogometnome klubu Dinamo i hrvatskoj nacionalnoj reprezentaciji i svima onima koji žele doći u Maksimir”, smatra Škoro koji se potom osvrnuo na Maksimirsku šumu. Za nju, tvrdi Škoro, bilo bi dobro da ima biciklističku stazu, a ona to nema. Ističe potom kako su i Svetice razrovane.

“Svatko tko dođe i kaže da ima čarobnu formulu i kaže da ima čarobni štapić kojim će sada najednom ovdje niknuti velebni stadion ili će riješiti Svetice preko noći ili će riješiti Maksimir ili prometni čvor – usuđujem se reći da ne govori istinu i prikuplja na jeftin način birače. Ja nisam takav čovjek. Ja sam čovjek koji je navikao raditi, koji radi na način da se sprema za izvanredne situacije, spreman sam na njih u svakome trenutku, ali planiram kao da ću živjeti jako dugo godina, sada parafraziram ono što sam naučio o svojoj vjeri”, tvrdi.

U Maksimiru, govori očekuje dobar izborni rezultat.

“Ja sam imao sreću živjeti u Americi. Jedno vrijeme sam živio u Mađarskoj, ali i u Njemačkoj. Ja vam jako vjerujem u slobodno tržište, poduzetništvo. U tom smislu znam što se događa. Holding plaća nekoliko milijuna, ovaj plaća još toliko. Mi smo naračunali da se tih milijuna skupi 60-ak. To je puno novaca iz gradskog proračuna. Rješenje se nalazi u činjenici da bi to mogao biti privatni nogometni klub”, govori Škoro koji dodaje: “Kod nas je to siva zona u kojoj bi prije svega bilo potrebno promijeniti Zakon o sportu. On je postavljen davno jer su se ljudi bojali da će tu biti neka siva zona”.
“Sve skupa bi trebali napraviti tako da to bude stimulirajuće, i za one koji investiraju, Ali i Za ljude koji uživaju u klubu. U Hrvatskoj uvijek imamo zakone koji su podloga za korupciju i sivu zonu”, tvrdi.

Upitan o izboru predsjednika Vrhovnog suda oko koje se sada lome koplja jer predsjednik je predložio kandidatkinju, ali predsjednik Sabora, Gordan Jandroković isto pitanje ne želi staviti na dnevni red, Škoro je jasan: “Kada nešto treba doći na dnevni red, treba doći na dnevni red”.

“Ono što mene smeta u toj priči, osim njihovog napucavanja, smeta me činjenica da, ajde pustimo njih, naši ustavno pravni stručnjaci različito tumače nešto što se događalo zadnjih nekoliko godina. Da predsjednik ima pravo, ali Državno sudbeno vijeće ima proces kroz koji to može proći. Jedan dio stručnjaka govori da je Milanović u pravu, drugi da nije. Ja nisam stručnjak, većina zastupnika nije završila pravo. Nama netko treba dati input”, dodaje potom.
“Ako zakon kaže da mi to moramo izglasati, mi to moramo izglasati”, ističe.

Što se tiče odabira kandidata, Škoro ne želi otkriti bi li prije odabrao Đuru Sessu ili Zlatu Đurđević.

Foto: Domovinski pokret

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.