Photo: Patrik Macek/PIXSELL

KAJTAZI UCJENJUJE PLENKOVIĆA: Znate li s koliko je glasova ušao u Sabor?

Autor:

Manjine će tražiti tri ministarstva, ispalio je bez da je trepnuo ovih dana uoči pregovora sa premijerom Andrejom Plenkovićem saborski zastupnik romske nacionalne manjine Kajtazi, ispisujući tako još jednu nevjerojatnu i neviđenu stranicu apsurda kojima je premrežena hrvatska politika.

To da manjine zahtjevaju pa i pomišljaju na preuzimanje triju resora presedan je kakav se u svijetu rijetko viđa.

No, s druge strane Hrvatska mora da je i sama na to pristala na nedjeljnim izborima, na kojima je Plenkoviću dala puni legitimitet za sastavljanje vlade.

Inače, kada već govorimo o dugogodišnjem zastupniku Kajtaziju tada valja reći da se o njemu j javnom prostoru zaista ne zna previše. Prema službenoj biografiji rođen je u Kosovskoj Mitrovici, u Prištini završava elektrotehničku školu, a u Splitu Višu trenersku. Voju akademiju pohađao je u Sarajevu, a osim toga je i trener karateo. Pri Županijskom sudu u Zagrebu položio je ispit za stalnog sudskog tumača zha romski jezik, a u Saboruje aktivan or prosinca 2011.godine kada je započeo njegov prvi zastupnički mandat kojega je ponovno osvojoio n a izborima održanima u prosincu 2015.godine. Bio je predsjednik Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara te se tada zbližio sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim godinama više no dobro surađuje.

Veljko Kajtazi ponovno će biti saborski zastupnik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalnu manjinu, a ujedno je s 3.649 glasova pobijedio ispred trojice protukandidata – Franje Horvata (673), Roberta Bosaka (301) i Bari Ahmedija (49).

KAJTAZI ŠKORINE LJUDE NAZVAO DEKLARIRANIM USTAŠAMA: Podržao Plenkovićevu vladu

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.