Patrik Macek/PIXSELL

JUTRO U SABORU ZAPOČELO OKRŠAJEM! Maras ‘isprovocirao’ Radina, a evo kako mu je on uzvratio!

Autor: dnevno.hr

Sabor je od ranog jutra nastavio sjednicu u oštrom tonu. Pola sata nakon početka sjednice predsjedavajući Furio Radin prekinuo je sjednicu zbog okršaja s SDP-ovim Gordanom Marasom.

Na početku sjednice zastupnici su uobičajeno zatražili stanke, a jednu od njih da bi govorio o Istanbulskoj konvenciji zatražio je nezavisni Željko Glasnović, koji je govorio o takozvanoj rodnoj ideologiji i izazvao reakcije SDP-a, čiji se Gordan Maras i verbalno sukobio s potpredsjednikom Sabora Furiom Radinom.

Maras je rekao kako on neće trpjeti nasilje, a zaradio je dvije opomene jer je Radin ustvrdio da je višekratno kršio Poslovnik.

“Nameće nam se rodna ideologija i to je protivno Ustavu RH. U Bugarskoj su svi napisali peticiju protiv te Konvencije. Što se krije iza te Konvencije? Jedna novinarka u Kanadi je istražila kako je cilj razbiti stvarnost dva spola”, dio je onoga što je o Istanbulskoj konvenciji rekao Glasnović.

Bojan Glavašević je rekao kako je Glasnović povrijedio pravila ponašanja u Saboru.

“RH je demokratska država, ona nije nikakav kalifat. Gospodin konstantno vrijeđa manjine. Ovo je bilo zastrašujuće. Mislim da je krajnje vrijeme da dobije opomenu”, rekao je Glavašević predsjedavajućem Furiju Radinu.

Glasnović je povrijedio pravila ponašanja u Saboru – RH je demokratska država, ona nije nikakav kalifat. Gospodin konstantno vrijeđa manjine. Ovo je bilo zastrašujuće. Mislim da je krajnje vrijeme da dobije opomenu, rekao je Glavašević Radinu, a nadovezao se Maras: Zabrinjava me što predsjedate, a ne reagirate na zastrašujuće izjave gospodina Glasnovića. Netko već mora jednom reći Glasnoviću da nije dozvoljeno govoriti tako kako on govori i izjednačavati manjine s kriminalom”.




“Što sam rekao da nije istina”, doviknuo je Glasnović, a Radin mu je rekao da nema pravo na repliku dok je Marasu rekao da ga ne čudi što u sve uvlači manjine bez obzira tko je na vlasti. Maras je ne prestajući polemizirati s Radinom zaradio prvu opomenu.

Naime, Radin je rekao da se ne slaže s onime što govori Glasnović, ali opomenu ne da na što je Maras poručio:

“Onda se ne trebamo ni čuditi što gospodin Glasnović ovako nastupa u Saboru”.




“Kad ja govorim, vi morate prestati. Nemojte polemizirati sa mnom. Nemojte polemizirati sa mnom”, upozoravao je Marasa Radin.

“Vlada požare gasi benzinom pa budu još veći”, poručio je potom Maras, koji je tražio stanku da bi govorio o mirovinskoj reformi i prozvao Vladu da ne radi ništa, a mirovinska reforma jer drugih reformi nema prelomit će se na leđima građana i želi im poručiti – s radnog mjesta otići ćete ravno na groblje.

Ponovno je nastavio prozivati ne samo Vladu, nego i sve koji podržavaju Vladu te je zaradio drugu opomenu nakon čega je Radin odredio stanku do 10 sati nakon što se Maras unatoč pozivu Radina nije želio maknuti s govornice te je poručio da on neće trpjeti nasilje.

Zaradio je dvije opomene jer je Radin ustvrdio da je višekratno kršio Poslovnik.

Na pitanje zašto je Gordanu Marasu izrekao opomene, Radin je novinarima kazao da je SDP-ovac cijelo vrijeme “pokazivao prstom te polemizirao s predsjedavajućim.

“Maras može sa mnom polemizirati kad sam u klupama kao zastupnik, ali kad sam potpredsjednik ne može, to prema Poslovniku nije moguće”, kazao je Radin. Objasnio je i zašto nije izrekao opomenu Željku Glasnoviću koji je na početku sjednice, između ostalog, rekao da bi se ratifikacijom Istanbulske konvencije “razbila stvarnost dva spola” “Ako bi se u Saboru zabranilo govoriti ono što se misli, ona biste se često bavili samo time. Puno puta ima tu osobnog. Prelaženjem preko toga ćemo lakše doći do Istanbulske konvencije”, rekao je Radin, prenosi N1.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.