fbpx

Jurčićeva koalicija predstavila ‘iskusne i energične’ stručnjake za vladu

Autor: hina

Jurčić smatra da je na izborima nužna politička smjena, ali ne tako da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države, već da na vlast dođu oni koji će moći promijeniti taj "atipični model" upravljanja.

Koalicija stranaka – Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez, Hrvatska radnička stranka i prof. Ljubo Jurčić kao nositelj svih lista predstavili su danas članove svoje buduće vlade jer smatraju da građani, osim saborskih zastupnika, biraju i novu vladu te stoga na transparentan način imaju pravo znati tko će biti budući nositelji izvršnih funkcija.

Čelni čovjek koalicije, Ljubo Jurčić ocijenio je da upravo danas predstavljenih 40-ak stručnjaka za buduću vladu, među kojima su sveučilišni profesori i poduzetnici te druge osobe iz različitim područja, predstavljaju one koji imaju znanje, obrazovanje, iskustvo i energiju da Hrvatskoj donesu promjene. Među njima je i više osoba koje su bile ili jesu nositelji vlasti na lokalnoj razini.

Jurčić smatra da je na izborima nužna politička smjena, ali ne tako da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države, već da na vlast dođu oni koji će moći promijeniti taj “atipični model” upravljanja.


Stoga je glavni cilj koalicije, na čijem je čelu, promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela.

– Samo tako se može zaustaviti stagnacija i u godinu-dvije stvoriti stabilno hrvatsko gospodarstvo koje će započeti rast – kazao je Jurčić koji smatra da Hrvatsku iz ekonomski teškoća ne mogu, kao što se u zadnje vrijeme čuje, izvući MMF, Europska unija ili Svjetska banka.

Drži da su to iluzije, te alibi za defanzivnu i pasivnu politiku koja se vodi, a jedino je rješenje, kaže, pokretanje proizvodnje i iskorištavanje vlastitih resursa koje Hrvatska ima.

Na pitanje je li spreman nakon izbora koalirati s Kukuriku koalicijom, Jurčić je odgovorio kako je uvjet za bilo kakvu koaliciju prihvaćanje pet prioritetnih, od ukupno deset, točaka programa njegove koalicije.

To znači, pojasnio je, prihvaćanje njihovih ekonomskih te socijalnih ciljeva poput besplatnog školstva i stabilnih i rastućih mirovina, potom jasno definirane procedure provođenja i nadzora provedbe tih mjera koje bi operativno provodili najbolji profesionalci u državnoj upravi.


Ljubo Jurčić, PGS i Umirovljenici zajedno za ‘bezuvjetni odlazak HDZ-a’
Jurčić i Hrvatska ekonomska inicijativa ‘znaju kako’

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.