fbpx

Jurčević: Otkrili ste NAJVEĆU MOGUĆU VELEIZDAJU, država HRVATSKA NI NE POSTOJI!

Autor: Damir Kramarić

Zbog krivotvorenih pečata sudova, svi koji imaju neku presudu mogu tužiti državu, tražiti da im se vrati novac. Ovo znači da su i Hanžekovićeve ovrhe nevažeće. Ako su svi sudski pečati krivotvoreni, onda ništa nije pravno valjano! To znači totalni kaos, pojašnjava Jurčević.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište, kojega čine mnogi ugledni hrvatski znanstvenici i pravnici i koje se u zadnje vrijeme nametnulo kao svojevrsni moralni autoritet, raspravljat će o skandaloznom otkriću riječkog Pokreta otpora o kojem smo pisali, odnosno o činjenici da hrvatski sudovi i Fina koriste krivotvorene – dakle nevažeće – pečate te tako čine najveću moguću veleizdaju, proizvode nered te dovode u pitanje samu opstojnost Republike Hrvatske, odnosno njezinog pravnog poretka.

”U nedjelju ću se sastati s gospodinom dr. Zvonimirom Šeparovićem, predsjednikom HNES-a, pa ćemo razgovarati o ovoj prestrašnoj činjenici iz koje je jasno da su same institucije predvodnici pravnog nereda. Na prvoj slijedećoj sjednici, predložit ću da se masovno korištenje krivotvorenih pečata na hrvatskim sudovima i drugim institucijama žurno uvrsti na dnevni red jer to – o čemu ste pisali – najstrašnije je od svega što smo dosad čuli. Najveća je to moguća veleizdaja, nešto nezapamćeno u povijesti, jer ispada da pravni sustav u Hrvatskoj niti ne postoji. To značim da su sve presude – donesene na hrvatskim sudovima – nevažeće! Budući da je država de facto pravni sustav, ispada da Republika Hrvatska u pravnom smislu niti ne postoji! Jer ako su svi sudski pečati krivotvoreni, ako sudske presude nisu važeće, onda ništa u ovoj državi nije pravno valjano! To znači totalni kaos. Siguran sam da ovo (činjenica da hrvatski sudovi i Financijska agencija koriste krivotvorene pečate) nije slučajno. Očito je da postoji paralelna struktura koja vlada Hrvatskom, što je i ranije dokazano jer Sabor i Vlada samo potvrđuje odluke koje su ranije donesene na nekoj drugoj razini. Iza činjenice da čak i sudovi koriste krivotvone pečate kriju se sve moguće vrste kriminala,” nije krio zaprepaštenje dr. Josip Jurčević, povjesničar i publicist te član Predsjedništva Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta.

Pojasnio je potom da sada svi građani – koji imaju neku presudu – mogu tužiti državu, tražiti da im se vrati novac, dok zatvorenici mogu također tužiti državu zbog nelegalnog zatvaranja…


”Ovo znači da su i sve Hanžekovićeve ovrhe nevažeće. Pitam se hoće li građani tražiti povrat novca od ovrha te od svih mogućih novčanih kazni, poništavanje najtežih zatvorskih kazni. S ovim se mogu zablokirati svi hrvatski sudovi. Otvorena je pandorina kutija i počet će izlaziti aveti. Očito smo potpuno umreženi u korupcijsku hobotnicu, jer najviše vlasti štite najgore vrste kriminala i zločina. Mediji, koji ne pišu o ovome, dio su te hobotnice. Cijeli sustav se ovim dovodi u pitanje. Svako korištenje krivotvorenog pečata je kazneno djelo, što znači da su suci masovno činili kaznena djela. Ovo je Frankenstein, jer ništa nije pravovaljano ako je pečat krivotvoren. Ivan Milas bio je čuvar državnog pečata, jer je državni pečat izuzetno važan. No, u Republici Hrvatskoj suci koriste krivotvorene pečate. To znači da je veleizdajnička struktura pretvorila Republiku Hrvatsku u fantomsku državu koja ni ne postoji!”, slikovito je veličinu skandala pojasnio dr. Jurčević.

No, ono što svi pravnici i intelektualci s kojima smo razgovarali nazivaju neviđenim skandalom i najgrubljim kršenjem zakona, odnosno nedvojbenim kaznenim djelolom, DORH i USKOK još ne komentiraju (poslali smo im upite, ali odgovore nismo dobili), niti imamo informacija da su išta poduzeli s tim u vezi.

Zbog svega navedenog, poslali smo upit i Uredu Predsjednice Republike Hrvatske jer je predsjednica odgovorna za djelovanje cijelog sustava.

”Kako u Uredu predsjednice RH komentiraju nepobitno utvrđenu činjenicu da na sudovima u Rijeci, ali i ostalim sudovima u Hrvatskoj, suci koriste krivotvorene pečate, pečate koji ne odgovaraju opisu navedenom u Zakonu o pečatu, koji ime ‘Republika Hrvatska’ na pečatu imaju ispisano manjim slovima od ostatka teksta (ili jednako velikim slovima), koji na pečatu nemaju navedeno sjedište suda? Što će Ured Predsjednice Republike Hrvatske učiniti u vezi s ovim skandaloznim kršenjem zakona i Ustava RH od strane hrvatskih sudaca? Što će Predsjednica RH učiniti u vezi s činjenicom da državna Financijska agencija također koristi krivotvoreni pečat bez hrvatskog grba, iako u zakonu stoji da su ‘pravne osobe koje na temelju zakona imaju javne ovlasti – korisnici pečata i žiga s grbom Republike Hrvatske’? Hoće li Ured Predsjednice, u skladu sa svojim ovlastima, nešto poduzeti ne bi li se utvrdilo kamo ide novac od sudskih pristojbi te na koji račun odlazi novac od naknada Fine, budući da postoji velika sumnja da taj novac, uz krivotvorene pečate, odlazi u privatne džepove, a ne u proračun RH”, pitali smo Ured Predsjednice RH.

Do objavljivanja ovog teksta, njihov odgovor nije stigao. Ako stigne, naknadno ćemo ga objaviti.

U međuvremenu, stigao je odgovor iz Ministarstva uprave, koje je odgovorno za izradu i odobravanje državnih pečata. No, iz njihovog nepotpisanog odgovora baš ništa nije jasno.  Bjelodano je jedino to da Baukovo Ministarstvo tvrdi nešto što svi ostali pobijaju, jer je i Ministarstvo pravosuđa u službenom odgovoru na naš upit potvrdilo da su pečati sudova krivotvoreni (ne sadrže sjedište suda). Zbog svega navedenog, nazvali smo Ministarstvo uprave i pokušali doznati tko je napisao tako nejasno priopćenje.
”Mi nemamo glasnogovornika pa zato priopćenja ne potpisujemo”, kazala je djelatnica Ministarstva koja nam se nije predstavila i koja je samo kazala da je priopćenje sastavljeno u Ministarstvu. Dodala je da ponovno pošaljemo pismeni upit – ako nam nije jasno nešto iz njihovog odgovora (kojeg smo čekali dva dana)?! Kada smo ju htjeli upitati za cijenjeno ime, spustila je slušalicu.

Evo njihovog nemuštog odgovora.

”Županijskom sudu u Rijeci i Općinskom sudu u Rijeci odobrena je izrada pečata s grbom Republike Hrvatske,  temeljem odredbi Zakona o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske (NN 33/95).
Sadržaj navedenih pečata usklađen  je s člankom 13.  Zakona o sudovima (NN 28/13 i 33/15) kojim je utvrđen sadržaj pečata sudova te je, pored ostalog propisano, da sud ima pečat koji sadrži naziv suda te naziv i grb Republike Hrvatske.

S obzirom na učestale objave na portalima da tijela državne uprave i pravosudna tijela koriste pečate s grbom RH neispravnog sadržaja, dopisom Ministarstva uprave iz srpnja 2015. godine, dana je uputa ovlaštenim obrtnicima i ovlaštenim trgovačkim društvima da su pri izradi pečata i žigova s grbom Republike Hrvatske postupaju u skladu s odredbama Pravilnika za primjenu Zakona o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske (NN 93/95).

U odnosu na navode iz Vašeg upita da se radi o „krivotvorenim pečatima“ ističemo da Ministarstvo uprave nije nadležno za utvrđivanje eventualnih kaznenih djela, već se prijave sumnji na počinjenje određenih kaznenih djela podnose nadležnom državnom odvjetništvu.

Dio upita koji se odnosi na  poštivanje Ustava RH i zakona od strane sudova kao i na naplatu sudskih pristojbi nije u nadležnosti ovog Ministarstva”, stoji u priopćenju koje je potpisano samo sa: ‘Ministarstvo uprave’!

Zašto glavni mediji šute o najvećem skandalu?

Valja dodati da su o skandalu s krivotvorenim pečatima i ranije pisali pojedini portali (ponajviše Zvono istine), pa i portal Dnevno.hr, no institucije su se i tada oglušile na upozorenja i iznesene činjenice. Očito je da pritisak javnosti nije bio dovoljno velik, zbog čega je cijeli skandal prošao kao da se ništa nije dogodilo. Pozivamo stoga i druge medije da izvijeste o ovom skandalu te da, prije toga, provjere sve činjenice. Tada će, možda, i institucije reagirati na očigledno i grubo kršenje zakona te na – kako stručnjaci tvrde – počinjenu najveću moguću veleizdaju.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.