Joško Martinović – anđeo koji je uveseljavao

Autor: dnevno.hr

Svi prisutni na komemoraciji složili su se da je riječ o čovjeku koji je svoj život posvetio dobroti i borbi protiv dosade i anđelu na privremenom radu u ljudskom tijelu.

Na komemoraciji za Joška Martinovića, od njega su se oprostili obitelj i kolege s HRT-a prisjetivši se nekih zgoda, te njegove zabavne i pozitivne osobnosti. Posljednji ispraćaj Joška Martinovića počinje u 15.15 sati na zagrebačkom Krematoriju.

– Najbolje i najzabavnije trenutke provela sam s Joškom. Napisao je scenarij, a mene ostavio da napišem odjavu – rekla je njegova dugogodišnja kolegica Daria Marjanović.

– Kada sam ga po prvi put vidjela da trči, shvatila sam da postoje anđeli borci protiv dosade – rekla je, a to su potvrdili i svi prisutni na komemoraciji.

Opisala ga je kao anđela na privremenom radu u ljudskom tijelu što se po njegovom tijelu vidjelo, piše HRT.

Novinar Mladen Stubljar od Joška se oprostio pjesmom Good vibrations koja mu je pri svakom susretu s Martinovićem zvonila u glavi.

– Tvoja pozitivna energija, tvoja blagost i doborota dotaknula je mnoštvo ljudi i pokazala se kao znak i putokaz ljubavi koja uvijek pobjeđuje, a istodobno te činila velikim čovjekom. Nikada sa sobom nisi nosio prtljagu taštine i bio si silno hrabar – rekao je Stubljar.

On se prisjetio i Joškovih ratnih dana rekavši kako je uvijek na prvoj crti bojišnice izvještavao o malom čovjeku i njegovoj sudbini.




– Bio si dobar na način kakav rijetko susrećemo. Svojom si mudrošću i vedrinom činio život podnošljivim. Danas, kada bol i tuga izviru ne možemo prežaliti što odlaziš kada si još toliko toga mogao pružiti svojoj obitelji i svima nama, ustvrdio je Stubljar.

V.d. ravnatelja HRT-a Josip Popovac složio se da je Joško bio utjelovljenje dobrote, kojoj je dobroti posvetio svoj privatni i profesionalni život.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.