fbpx
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

JOSIPOVIĆ UZVRATIO VRKLJANU: ‘Žetončić lupeta besmislice. Mogao bi pisati krimiće da nisu tako bedasto lažljivi’

Autor: Daniel Radman

U petak je donedavni saborski zastupnik Domovinskog pokreta, a sada neovisni Milan Vrkljan optužio Ivu Josipovića da ‘kadrovira po Domovinskom pokretu’. Navodi da su dva njegova bivša savjetnika, Stjepo Bartulica i Vlado Marić, među pet najutjecajnih ljudi u stranci.

Josipović mu je potom sarkastično odgovorio. Ne samo da je “priznao” da kadrovira po Domovinskom pokretu, već i da je postavio Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a, a Zorana Milanovića poslao na Pantovčak. A još je i dometnuo da je i samog Vrkljana instalirao kod Miroslava Škore.

Vrkljan to nije smatrao duhovitim, već je to prokomentirao riječima da “duboka udbaška država doista kontrolira sve relevantne političke stranke, kao i medije i pravosuđe.”
Zamolili smo Josipovića da se osvrne na prozivke, a on tvrdi da Vrkljan – konfabulira.

Žetončić Vrkljan naprosto konfabulira. Pa tako bulazni o mome kadroviranju u Domovinskom pokretu, pa bulazni o mome kadroviranju u HDZ-u, pa bulazni o ‘dubokoj udbaškoj državi’ u kojoj kao vladamo Šeks, Plenković, Vlahović, Tedeschi, Bajić, Pupovac i ne znam tko već. Onda lupeta o privatizaciji Croatia osiguranje s kojom ni ja, a još manje moj otac, u to doba već puno godina umirovljenik u poodmakloj dobi, nemamo baš nikakve veze. Naravno, i njegova karakterizacija privatizacije Croatia osiguranje je opterećena fatamorganom udbaštva”, poručio je bivši predsjednik.

Demantirao je i tvrdnje Vrkljana o njegovom ocu koji je progonio aktere Hrvatskog proljeća, za što je nagrađen ‘direktorskom foteljom u Croatia osiguranju.
“Žetončić Vrkljan je onda iz arsenala izmišljotina koje su se pojavljivale o meni i ocu, ponajviše iz najdomoljubnijeg, zapravo, najcrnjeg dijela političke scene, zalupetao besmislice o mome ocu. Istina, pri tome je ispustio najatraktivnije epizode, poput one u kojoj je na konju ujahao u crkvu i zgazio oltar, pobio fratre na Širkome Brijegu, bio zapovjednik Golog otoka….. I vaš medij objavio je tekst u kojemu jasno pokazuje da su to sve bile izmišljotine motivirane kampanjom u predsjedničkim izborima. Istina je jedino da je bio visoko rangirani dužnosnik u Saveza komunista Hrvatske ali i da nikoga nije proganjao, još manje da je bio za to nagrađivan. U vrijeme njegovog direktorovanja Croatia osiguranje je bila, uz INA-u, najveća i najuspješnija hrvatska firma.”

“Pa konfabulira kako sam više puta bio kandidat za međunarodna sudišta koja su me, valjda, zbog mog komunizma i nekompetencije odbila. Istina je da sam samo jednom bio kandidat za suca Međunarodnog kaznenog suda nominiran od hrvatske vlade i da sam ušao u zadnji, 33 krug izbora i pretekao veliki broj uglednih imena iz mnogih moćnih država. U “dvoboju” mene i predsjednika Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, presudila je snaga francuske diplomacije a i činjenica da sam dolazio iz zemlje koja tada nije imala dobru povijest suradnje s MKSJ. A u stručnom dijelu koje su provele stručne NGO, između mnogih kandidata bio sam rangiran kao drugi, odmah iza britanskog suca.

Što se moje stručnosti tiče, Žetončić Vrkljan je može prosuđivati kao i ja njegovu, liječničku, znači nikako. Jer ni on, ni ja za takve procjene nismo kompetentni. Ali, i o tome, mijenjajući smisao moje izjave o tužitelju Bajiću, ima što za reći. O pravu zna samo koliko je vidio na svome suđenju za korupciju. Bojim se jedino da ga nema tko ozbiljan za sluštati. Ah, sjajna je i epizoda u kojoj kao Šeks i ja spašavamo g. Kalmetu! Istinoljubivost i moral mu nisu jaka strana, ali, krimiće bi možda mogao pisati, samo da nisu tako bedasto naivni i očito lažljivi, kakvo je njegovo pravdanje što je izdao birače.”
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.