Josipović: Otvorena pitanja između RH i Slovenije ubuduće će se lakše rješavati

Autor: hina

Govoreći o odnosima među državama u regiji i rješavanju otvorenih pitanja koja postoje među njima, Josipović je istaknuo da te probleme treba riješiti sadašnja generacija političara.

Otvorena pitanja vezana uz dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama i nuklearku Krško bit će lakše riješiti nakon što su se hrvatska i slovenska vlada dogovorile o arbitražnom sporazumu za granicu, izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u razgovoru za ljubljanski dnevni list “Dnevnik”.

-Nakon dogovora o arbitraži, bez obzira na njezin kasniji ishod, ostaju neka pitanja koja je lakše riješiti, poput duga Ljubljanske banke i nuklearke Krško – rekao je predsjednik Josipović u intervjuu koji je slovenski list objavio u subotu,

Govoreći o odnosima među državama u regiji i rješavanju otvorenih pitanja koja postoje među njima, Josipović je istaknuo da te probleme treba riješiti sadašnja generacija političara.

Napreduju odnosi

Pritom se posebno osvrnuo na odnose Hrvatske i Srbije te na svoj nedavni neformalni susret sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u Opatiji.

– Naša je poruka bila da smo spremni razgovarati o svim pitanjima, ma kako teška ona bila, te da je više stvari koje nas povezuju od onih koje nas dijele. O nekim pitanjima možda nikad nećemo postići zajednički jezik, ali to ne smije biti razlog da ne prevladamo razlike kod drugih pitanja – rekao je Josipović.

Na upit o odnosima s vladom i premijerkom Jadrankom Kosor, Josipović je rekao da se prevladavaju teškoće u komuniciranju koje su bile prisutne na početku njegova mandata. Potvrdio je da će i dalje ustrajati na objavljivanju popisa hrvatskih branitelja, te tražiti da se vodi računa o socijalnoj komponenti pri restrukturiranju brodogradilišta i što većoj društvenoj brizi za nezaposlene.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.