Josipović će u Bleiburgu odati počast žrtvama križnog puta

Autor: dnevno.hr

U posjetu Bleiburgu predsjedniku će se pridružiti i predstavnici Saveza antifašističkih boraca Hrvatske (SABA), srpske i romske nacionalne manjine te predstavnici Crkve.

Predsjednik Ivo Josipović odati će počast poginulim vojnicima i civilima na kružnom putu u Teznom i Bleiburgu u nedjelju u sklopu obilježavanja Dana antifašističke borbe u RH.

U posjetu Bleiburgu predsjedniku će se pridružiti i predstavnici Saveza antifašističkih boraca Hrvatske (SABA), srpske i romske nacionalne manjine te predstavnici Crkve. Potvrđen je i dolazak zadarskog nadbiskupa Zvonimira Puljića.

– Pravo i pravednost koje ste vi izborili temelj su hrvatske demokracije i društva i zato vam još jednom zahvaljujem – poručio je Josipović na današnjem sastanku izaslanicima SABA-e, piše HRT.

Vesna Konstantinović-Čulinović, predsjednica SABA-e, zahvalila je predsjedniku na podršci i sastanku, te rekla da vjeruje u Josipovićevo daljnje zalaganje da se nepravedna stigma građana drugog reda skine s boraca NOB-a. To su danas ljudi u 80-im i 90-im godinama koji su stvarali Hrvatsku, tvrdi Dinko Šurkalo, te podsjetio da ih u raspravi o ustavnim promjenama u Hrvatskom saboru nitko nije ni spomenuo, a u Ustav su uvršteni i branitelji Domovinskog rata.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.