Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

JOSIPA RIMAC IDE VAN IZ ZATVORA? Evo što kaže izvanraspravno vijeće

Autor: Dnevno/ I.I.

Odvjetnica Josipe Rimac Lidija Horvat otkrila je da je izvanraspravno vijeće djelomično usvojilo njihovu žalbu na istražni zatvor te naložilo USKOK-u da ispita još šest svjedoka do 29. rujna nakon čega Rimac može na slobodu, javlja N1. 

Podsjećamo, Josipa Rimac u istražnom je zatvoru u Remetincu od kraja svibnja. Krajem kolovoza u sklopu novog proširenja istrage ispitana je u USKOK-u gdje je izjavila da se ne osjeća krivom.

Neslužbeno se doznaje da je trećim proširenjem istrage obuhvaćena bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je navodno poticala Rimac da njezinu bratu osigura da položi državni ispit bez obzira je li to zaslužio.

U Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija koji su pušteni da se brane sa slobode.

 

Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.