Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Još jedno zvučno ime napušta SDP? Nema šanse da pogodite o kome se radi

Autor: Iva Međugorac

Da je SDP na rubu ponora više i nije neka vijest, jer osim što ankete ne idu u prilog ovoj stranci, ono zbog čega bi se trebao zabrinuti predsjednik Partije Davor Bernardić svakako je osipanje članstva.

Prije svega nekoliko dana stranačke je redove napustila Ana Komparić Devčić koja se pridružila Klubu zastupnika stranke Milana Bandića. U političkim krugovima šuška se da je njen odlazak tek jedan u nizu, a o izlasku iz stranke navodno sve intenzivnije razmišlja i bivši ministar financija Boris Lalovac. Osim njega, stranku bi uskoro mogla napustiti i Marta Luc-Polanc saborska zastupnica iz Slavonskog Broda, koja je doduše ta nagađanja odbacila.

No, valja podsjetiti da je navode o prelasku u Bandićeve redove svojedobno odbacivala i Milanka Opačić koja se u konačnici kao što je poznato ipak prikopčala u njegov tim. Inače, posljednjim odlaskom onim zastupnice Komparić Devčić zgrozili su se mnogi istaknuti članovi najveće oporbene stranke, a posebno žestoko reagirao je Željko Jovanović, njen kolega iz izborne jedinice.

”Svi ovi koji odlaze iz SDP-a, da su imalo iskreni i da je njima socijaldemokracija ideal, osnovali bi neki klub koji bi mogli nazvati ‘istinski socijaldemokrati’, a ne odlaziti USKOK-ovim optuženicima i desničarima koji su uklonili Trg maršala Tita i koji spašavaju Plenkovićevu Vladu. Za mene je to do bola gadljivo i sramim se svojih kolega koji to rade“,  rekao je Jovanović priznajući da je i on sam nezadovoljan vodstvom stranke.

”Ali kao saborski zastupnik kojeg su izabrali građani 8. izborne jedinice s najvećim brojem preferencijalnih glasova moja je obveza da radim u interesu svih građana i da se kao istinski socijaldemokrat kroz SDP borim za bolji SDP, a time i socijaldemokraciju u Hrvatskoj. Sve te priče da ne mogu raditi u SDP-u su prazne priče i puki alibi za potpuno nemoralne poteze. Svi koji odlaze Milanu Bandiću, koji podržava Andreja Plenkovića, su prevarili svoje birače i može ih biti sram“, poručio je Jovanović.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.