fbpx
Foto: Screenshot/YouTube

JEDNI PLIVAJU U NOVCU, DRUGI GRCAJU U DUGOVIMA: Medulin predvodi! Ukupan prihod te općine jednak je onom koji imaju 24 nasiromašnije općine zajedno

Autor: Dnevno

Posljednja analiza Instituta za javne financije pokazala je da je Medulin najbogatija općina u Hrvatskoj. U 2020. godini ova istarska općina imala je najveće ukupne prihode – čak 77 milijuna kuna.

Ivan Kirac, načelnik Općine Medulinkaže kako najveći prihodi dolaze od komunalnih doprinosa, komunalnih naknada i poreza na potrošnju i ostalih poreza – prihodi od poreza. Iako je, napominje, turizam naravno glavni pokretač. Vjetar u leđa stiže i poduzetnicima. Donald Bulić, obrtnik kaže kako se svake godine dobiju poticaji za nabavku opreme, otkriva Dnevnik.hr.

Davor Zanini, poduzetnik, dodaje kako se prvo ulagalo u infrastrukturu: “Pogledajmo vrtiće, škole, mislim to malo gdje, ja vidim da se toliko ulaže u osnovu svega i da će ljudi tu ostati i raditi”.


Enco Crnobori iz Turističke zajednice Medulin navodi da je u posljednjih 15 godina doneseno jako puno novca iz europskih fondova i to se jako dobro iskoristilo: kroz komunalne tvrtke, javne ustanove, samu općinu i Turističku zajednicu.  Ukupan prihod Općine Medulin jednak je onom koji imaju 24 nasiromašnije općine zajedno.

Top lista najbogatijih općina po ukupnom prihodu izgleda ovako: na prvom mjestu je Općina Medulin, slijedi Općina Matulji, te na trećem mjestu Podstrana.

Onu drugu listu – najsiromašnijih  – predvodi Općina Ribnik s niti dva milijuna u blagajni, zatim Općina Zadvarje, te Pojezerje.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.