Foto: Denis Jerkovic / CROPIX

JEDNA ŽUSTRA SDP-OVKA I SAMOZATAJNI HDZ-OVAC! Ovo su najveća iznenađenja skorašnjih izbora

Autor:

Nakon što su se hrvatski građani oprostili s donedavnim saborskim zastupnicima, u političkim strankama otpočele su pripreme za parlamentarne izbore koje uključuju i sastavljanje listi. Kako za sada stvari stoje novi sastav Sabora, mogao bi u zaborav gurnuti neka prepoznatljiva lica, a na političku scenu izbaciti neke nove ljude.

Ozbiljne rošade odvijaju se u tome smjeru posljednjih dana u Mostu. Njihove redove napustili su Slaven Dobrović, Ines Strenja Linić, ali i niz drugih prepoznatljivih zastupnika, no zato se Nikoli Grmoji i Boži Petrovu pridružio načelnik općine Podbablje Ante Kujunžić koji bi se trebao naći na mostovoj listi za srpanjske izbore. Nešto poznatije lice ono je Marije Selak Raspudić koja se također pridružila Mostu, a na popisu je i rijećčki vjeroučitelj Marin Miletić.

Da bi u idućem sazivu Sabora moglo biti veselo potvrđuje Miroslav Škoro, ali i njegovi suradnici Davor Dretar Drele i Željko Pernar, osim ovog humorističnog dvojca u saborske klupe sa Škorom bi mogla i profesorica s osječkog Ekonomskog fakulteta Anita Frieman, ali i Igor Peternel te bivši HDSSB-ovac Krešimir Bubalo. SDP također računa na neka nova pojačanja osobito u dalmatinskim izbornim jedinicama gdje će sasvim sigurno važnu ulogu odigrati supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja bi se mogla domoći sabornice.

Tu je i doktor iz Ploča, ondašnji mladi gradonačelnik Mišo Krstičević. U Primorsko-goranskoj županiji partijskom doajenu Zlatku Komadini trebala bi se pridružiti Mirela Ahmetović prva dama Omišlja. Na tom području računaju i na mlađahnog riječkog odvjetnika Vojka Brauta te stečajnog upravirelja Uljanika Lorisa Raka.

Sa Strankom s imenom i prezimenom u sabornicu bi mogao pedijatar Boro Nogalo, ali i dirigent Igor Vlajnić te Dalija Orešković. U HDZ-u nema previše iznenađenja ni novineta, računaju na svoje mlade ministre Maria Banožića i Josipa Aladrovića, te dakako na sveprisutnog Vilija Beroša dok bi jedno od najvećih iznenađenja trebao biti Nikola Mažar koji će preuzeti kormilo vukovarskog ogranka vladajuće stranke.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.