fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

JEDNA OD NAJVAŽNIJIH DAMA U TOMAŠEVIĆEVU TIMU! Žena koja se rijetko spominje vodit će zagrebačke financije

Autor: Iva Međugorac

Grad Zagreb nalazi se u teškoj financijskoj situaciji, očekivano je to priznanje novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je otkrio kako će se zbog toga ići u rebalans proračuna koji bi se mogao smanjiti sa sadašnjih 13,6 na 10 milijardi kuna.

U rebalans proračuna i analizu gradskih financija Tomašević neće ići sam. Veliki solanac u tome mu predstavlja donedavna zastupnica Nezavisne liste mladih Marijana Sumpor, financijska stručnjakinja koja je u novu Skupštinu ušla na listi Tomaševićeve platforme Možemo.

Kako tvrde upućeni, Sumpor je financijska stručnjakinja na čije znanje i sposobnosti Tomašević ozbiljno računa, a ona je već u svojim prvim medijskim istupima otkrila kako je zagrebački proračun za ovu godinu nerealan te da ga rebalansom treba smanjiti za 3,6 milijardi kuna.

Inače je Sumpor neovisna istraživačica, konzultantica, ali i trenerica za javnu upravu. Stručna je i po pitanju europskih fondova, ali i po pitanju strateškog planiranja u javnoj upravi.

Ono što bi Tomaševiću kritičari mogli zamjeriti kod angažmana Sumpor jest to što je ona u politiku ušla ne tako davne 2017. godine, kada je bila u timu nekadašnje Bandićeve suradnice Sandre Švaljek.

No bez obzira na te zamjerke, treba reći da Sumpor iza sebe ima respektabilan životopis. Autorica je pedesetak znanstvenih i stručnih radova, doktorirala je na splitskom Ekonomskom fakultetu, a školovala se i u inozemstvu, odnosno u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i SAD-u te je 18 godina provela na Ekonomskom institutu, nakon čega se okušala kao poduzetnica, a sada je pred njom očigledno zahtjevna politička uloga i rezovi koji bi novom gradonačelniku mogli stvoriti probleme.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.