FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

‘JEDNA OD BIZARNIJIH STVARI!’ Uzrujani Plenković nije zadovoljan kako su ga doživjeli nakon subotnjeg intervjua: ‘Mislim da to nije normalno’

Autor: Dnevno

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je na konferenciji za medije predstavio Prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH te Smjernice za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom. Nakon službenog dijela krenula su novinarska pitanja, a jedno od njih bilo je i pitanje demografije, nakon što su prošli tjedan predstavljeni poražavajući podaci Popisa stanovništva.

Tako se Plenković malo uzrujao i čini se da nije zadovoljan kako je doživljen njegov intervju koji je u subotu prikazan na HRT-u a kojim se osvrnuo na aktualno stanje u zemlji povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanje Hrvatske.

“Ja sam dao intervju od 45 minuta na televiziji i onda se dva dana taj intervju ignorira, čak i na toj televiziji. To jedna od najbizarnijih stvari, mislim da to nije normalno. Negativni prirodni priraštaj je 165.000 ljudi. Ja sam govorio da je demografija najvažnije pitanje. Negativna je zadnjih 70 godina. Mali skok je bio jedino 1996., 1997”, ustvrdio je Plenković i ponovno ponovio sve što je napravila njegova Vlada uz opetovanu opasku da je danas način života jednostavno drugačiji te da mnoge zemlje Europske unije negativne demografske trendove rješavaju useljavanjem.

Potom je krenuo pričati o najboljem kreditnom rejtingu u povijesti i o tome da se, kako tvrdi, dižu plaće. Kaže i da je donesen “čitav niz mjera da obitelji imaju što više djece”. Kaže da je to pitanje i kulturološko i da je arhitektura života danas drukčija.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.