Photo: Borna Filic/PIXSELL

JEDNA KOBNA REČENICA! Rimac uznemirila HDZ-ovce: Znate li što je prvo rekla po izlasku iz Remetinca?

Autor: Iva Međugorac

Po izlasku iz zagrebačkog Remetinca, bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac izjavila je kako je sama zatražila isključenje iz HDZ-a.

Međutim, sve do njezina izlaska na slobodu u vladajućoj stranci tvrdili su kako su oni bili ti koji su, boreći se protiv korupcije, inzistirali na njezinu izbacivanju.

Mantra je to koju je u nekoliko navrata ponovio i premijer Andrej Plenković tijekom kampanje za parlamentarne izbore pa su baš zato u HDZ-u uznemireni oko njezina izlaska iz Remetinca.

”Ona je otamo izašla kao da dolazi s godišnjeg, očito je da je raspoložena za razgovore s novinarima i tko zna što će još ispričati. Nikome od nas nije svejedno što je vani, ni Plenkoviću nije svejedno, i on je u strahu od onoga što bi Rimac eventualno mogla izgovoriti”, kažu naši sugovornici iz vladajuće stranke.

A da je Rimac doista već uznemirila vladajuće potvrđuju i izjave o njezinu isključenju iz stranke. U Saboru se tako novinarima obratio Branko Bačić koji je izjavio da je Rimac iz stranke isključio županijski Sud časti.

“Prvi put sam jučer od nje čuo da je sama tražila isključenje. Taj dokument nisam vdio. Temeljem odluke Županijskog odbora protiv nje je pred nadležnim županijskim časnim sudom HDZ-a pokrenut disciplinski postupak i koliko ja znam da je Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije donio jednoglasnu odluku o njezinum isključenju”, rekao je Bačić.

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, na pitanje novinara je li Josipa Rimac sama tražila isključenje iz HDZ-a, odgovorio: “Koliko ja znam, jest”.




Slučaj Rimac komentirao je i ministar Ivan Malenica gostujući na Televiziji N1 gdje je rekao da je sud časti izbacio Rimac. ”Nemam informaciju da se ona sama ispisala”, rekao je Malenica.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.