Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

JEDAN OD NAJMOĆNIJIH BIVŠIH HDZ-ovaca OSNOVAO STRANKU UZ STIHOVE MATE BULIĆA: ’Moderna politička opcija demokršćanskog svjetonazora’

Autor: Hina/Matea Vidić

Za članstvo u novu hrvatsku političku stranku predbilježilo se navodno više od tisuću ljudi, a dvije tisuće svojim su potpisom potvrdili kako se slažu s osnutkom političke platforme nove političke stranke LiPo., izvijestio je danas Inicijativni odbor, na čijem je čelu, među ostalima, ličko-senjski župan Darko Milinović.

U odboru su i gradonačelnici Novalje i Otočca Ante Dabo i Stjepan Kostelac te kirurg s riječkoga KBC-a prof. dr. Igor Medved koji su priopćili kako se osnivački sabor stranke trebao održati u četvrtak, no zbog epidemiološke situacije naknadno će biti održan.

LiPo, kako stoji u priopćenju, djelovat će na nacionalnoj razini, no fokus će joj biti Ličko-senjska županija, Lika, Primorje i otoci jer, kako stoji u priopćenju, “sve to ima zemlja ta, Ličko-senjska županija”.

Stranke je to “s novom modernom političkom opcijom demokršćanskog svjetonazora, prihvatljiva što širem broju ljudi”, a okupljat će sve Hrvate u domovini i iseljeništvu te sve one čiji su korijeni Lika i Ličko-srijemska županija. Objavljena je i lista s više od stotinu članova Inicijativnog odbora, među kojima je, kako ističu, 40 posto žena i stručnjaci svih profila.

Inicijativni odbor poziva Ličanke i Ličane, otočanke i otočane, Primorke i Primorce s područja Ličko-senjske županije u domovini i iseljeništvu da im se pridruže i svoje znanje stave na raspolaganje za dobrobit Ličko-senjske županije i Hrvatske, zaključuju.

Autor:Hina/Matea Vidić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.