screenshot/HRT

Je li Stanković ovim pitanjem htio omalovažiti veći dio hrvatske javnosti?

Autor: dnevno.hr

U HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” gostovala je filozofkinja i bioetičarka Marija Selak te komentirala aktualna društvena zbivanja. Mlada se filozofkinja suočila s Aleksandrom Stankovićem koji je zanimljiva pitanja umotao u svoj klasični stil. Raspravljajući o filozofiji, pjesništvu i ljubavi, Stanković je upitao Selak da pojasni što je to revolucionarno u ljubavi i što ona prenosi u politički kontekst, a pritom je zatražio da to objasni tako da je svi razumiju.

„Neću sad omalovažavati nijedan kraj, ali da vas razumiju i u provinciji“, rekao je Stanković filozofkinji Selak. Nezgodna voditeljeva formulacija mogla bi se tumačiti tako da Hrvati koji žive izvan Zagreba teže razumiju složena objašnjenja. Jer, pojam provincija podrazumijeva područje izvan glavnog grada, što u ovom kontekstu može obuhvatiti nekoliko milijuna stanovnika Lijepe Naše.

Selak je odgovorila da se nada da je razumiju u provinciji jer ona tamo često i boravi te dodaje kako je često upravo provincija bolje razumije nego građanski svijet. Selak smatra da to ne mora nužno biti vezano jedno s drugim.

Dio javnosti se mogao uvrijediti na ovaj Stankovićev naputak, no Selak se odlično snašla.

screenshot/HJP

Marija Selak kod Stankovića: ‘Kad mladi smatraju da NDH nije fašistička – to je oblik bunta’

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.