screenshot

Je li Stanimirović ratni zločinac? Evo što o svemu kaže Ivan Penava

Autor: Dnevno

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u posljednje vrijeme često upozorava na problem nestalih a još je u sjećanju veliki prosvjed koji je održan u listopadu prošle godine. Penava je zbog organizacije i održavanja prosvjeda imao problema i u vlastitoj stranci HDZ-u. Penava je potvrdio da bi prosvjed bez obzira  odgovorio: “I s crnim vragom sjesti zbog interesa hrvatskog naroda”.

Iako je Aleksandar Vučić u Hrvatsku donio dokumente koji ne služe ničemu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da bi ga ponovno pozvala. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u razgovoru za RTL Danas rekao je da je “u kontekstu nepostojanja pravomoćne presude teško o Stanimiroviću govoriti kao o ratnom zločinu.

“Imamo i druge neosporne činjenica, da je dotični 1993. izjavio za vukovarsku bolnicu da je pao posljednji ustaški bastion, rekao je da su na Ovčari završili oni koji glumili da su ranjenici. 1995. dobio je nagradu od Karadžića. Neka ljudi sami prosude o Stanimiroviću”, kaže Ivan Penava.

O podršci kandidatima za predstojeće predsjedničke izbore Penava je istaknuo da će on kao član HDZ-a podržati kandidata HDZ-a.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.