Jurica Galoic/PIXSELL

Je li ovom rečenicom o Istanbulskoj konvenciji Brkić indirektno zaprijetio Plenkoviću?

Autor: dnevno.hr

Tko tu koga ruši?

Saborska većina je stabilna i ne brinite – poručio je danas zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić komentirajući nakon sastanka koalicijskih partnera najavljenu ratifikaciju Istanbulske konvencije. Upitan je li ga umirila interpretativna izjava, s obzirom na to da je on bio protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, Brkić je odgovorio da on inače miran, te da ga ne mora nitko umirivati, prenosi N1.

“Shvatite da u HDZ-u postoje različita mišljenja, različiti stavovi. Niti sam ja više HDZ od onih koji drugačije razmišljaju, niti su oni manje. Dakle, ovo sigurno neće destabilizirati HDZ, HDZ je jedinstven, u HDZ-u postoje različita mišljenja, svatko ima svoj stav o određenim pojavama u društvu” rekao je Brkić i dodao da samo neodgovorni ljudi, pogotovo unutar HDZ-a, mogu razmišljati na način da je ovo glasovanje usmjereno protiv Vlade, odnosno protiv predsjednika Plenkovića.

“Mi smo već jednom napravili jednu glupost prije godinu i pol dana i daj Bože da je to zadnji put kad smo sami rušili svoju Vladu”, kazao je Brkić.

Nakon te rečenice, mnogo je toga “ostalo u zraku”.

Postavlja se pitanje vrijedi li njegov stav protiv ratifikacije Istanbulske konvencije ili samo želi zadržati barem djelomično obraz pred ljudima koje zastupa. Isto tako, indikativna je i izjava Branka Bačića koji očekuje da svi zastupnici glasaju jedinstveno ZA.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.