HDZ

UPOZNAJTE NOVOG MINISTRA BRANITELJA: Ovo je Mijo Crnoja!

Autor: I. Međugorac

Branitelje će jamačno zanimati podatci koje Crnoja krije u biografiji!

Tko će zasjesti u ministarske klupe te iz njih zavladati državom, najpostavljanije je pitanje posljednjih nekoliko tjedana, a sada imamo i odgovor. Nakon SDP-ova Predraga Matića, protiv kojega su branitelji dizali bunu, ovaj će resor preuzeti Mijo Crnoja.

Crnoju je za ministra predložio HDZ-ov Odbora za branitelje te Zajednica branitelja Gojka Šuška. Pukovnik Crnoja bio je treći je kandidat koji se spominjao za ovu ministarsku klupu, a u igri su bili i Zvonko Milas te Miodrag Demo.

Branitelje će jamačno zanimati podatci koje Crnoja krije u biografiji, u kojoj pak stoji da je rođen u Jajcu, a odrastao je u Đakovu. Oženjeni otac četvero djece ujedno je magistar znanosti, diplomirani novinar i inženjer prometa te dragovoljac Domovinskoga rata. Ujedno, radi se o službeniku kriminalističke policije, pripadniku specijalne policije i antiterorističke jedinice Lučko. Treba spomenuti i kako je vodio službe sigurnosti u veleposlanstvima Mostara i Albanije. Posjeduje pet vojnik odličja, a bio je i bojnik HVO-a. Pod glavnim poslovima i odgovornostima, među ostalim, piše: dragovoljac, priključivanje u obrani hrvatskog naroda u BiH, stvaranje i obrana teritorija Herceg Bosne.

Crnoja je svoj program predstavio braniteljima prosvjednicima u Savskoj koji se javno ipak nisu željeli očitovati niti o jednome kandidatu. O svojoj kandidaturi očitovao se zato Bandićev ministar branitelja Demo koji je nedavno ustvrdio kako se 15 godina bavi braniteljskim temama te je spreman prijeći na državnu razinu. Dio braniteljske populacije podupirao je upravo njega kao najbolji izbor, a i on sam tom se potporom hvalio posve otvoreno.

Kako će se novi ministar branitelja postaviti prema problemima koji muče braniteljsku populaciju tek ostaje vidjeti, a činjenica je da je pred njim sada odgovoran i zahtjevan posao.

Autor:I. Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.