Dusko Jaramaz/PIXSELL

Je li ovaj zadatak Ruže Tomašić najodgovornija zadaća za hrvatskog zastupnika u EU parlamentu?

Autor: dnevno.hr

Tomašić namjerava uložiti sve napore kako bi se izborila za dugoročnu zaštitu hrvatske ribarske industrije i hrvatske ribare

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić 21. studenog pred Odborom za ribarstvo Europskog parlamenta ima prvu razmjenu mišljenja o svome prijedlogu Višegodišnjeg plana za male pelagijske stokove u Jadranskom moru.

U svome prijedlogu Tomašić pozdravlja donošenje Višegodišnjeg plana za Jadransko more, kao instrumenta za višegodišnje upravljanje biološkim morskim resursima s ciljem obnove stokova i vraćanja sektora ribarstva na održivu razinu, no međutim, u prijedlogu predstavlja i potpuno nove odredbe kojima mijenja dijelove prijedloga Europske komisije s kojima se apsolutno ne slaže.

Ono što je posebno brine, tužna je činjenica da prijedlogu Komisije nedostaje detaljna procjena društveno-ekonomskih učinaka. Kako bi doskočila i tom problemu, zastupnica Tomašić predložila je održavanje javnog saslušanja u Europskom parlamentu na temu Višegodišnjeg plana 25. siječnja 2018. godine.

Na saslušanju će se raspravljati upravo o stanju ribljih stokova i socioekonomskom položaju sektora ribarstva a u njemu će sudjelovati svi relevantni sudionici – predstavnici ribara, industrije, znanstvenici te nevladine udruge.

Tomašić će stoga i u ovoj najodgovornijoj i najvažnijoj ulozi do sada, kao i u svim prethodnima u svojstvu zastupnice u Europskom parlamentu, uložiti sve napore kako bi se izborila za dugoročnu zaštitu hrvatske ribarske industrije i hrvatske ribare.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.