Foto: Facebook

JE LI NEOČEKIVANI SUSRET ŠKORINE SESTRE POKRENUO LAVINU? Intrigantna teorija o njenom odlasku!

Autor: Iva Međugorac

Naprasno je napustila sjednicu Predsjedništva Domovinskog pokreta, no saborska zastupnica Vesna Vučemilović na tome nije stala pa je zatražila ispisnicu iz stranke koju je donedavno vodio njezin brat Miroslav Škoro.

“Poštovani, zahtijevam da me s danom 28.7.2021. žurno ispišete iz članstva političke stranke Domovinski pokret te mi pošaljete potvrdu da više nisam član”, napisala je Vučemilović u zahtjevu koji je dostavila u stranku samo dan nakon što je protiv nje pokrenut disciplinski postupak. Inače je na sjednici jednoglasno prihvaćena ostavka Miroslava Škore.

Na društvenim mrežama Vučemilović je objasnila kako joj je na sjednici Predsjedništva, na kojoj je osobno inzistirala, oduzeta riječ, dok s druge strane izvori iz Domovinskog pokreta tvrde kako joj riječ nije oduzeta već su joj na tom sastanku pokušali ukazati na njene propuste i probleme koje stranci stvara sa svojim javnim istupima.

Također se tvrdi kako Vučemilović sada nitko nije mislio izbacivati iz stranke, već su joj dali rok do rujna da smiri strasti i odluči se o svojim daljnjim koracima. Ispisnicom koja je u Domovinski pokret stigla samo dan nakon naprasnog napuštanja sjednice nitko u Pokretu nije iznenađen.

Kako tvrde naši sugovornici, to se moglo očekivati budući da se Vučemilović s konstruktivnim kritikama teško nosi i promovira svoju tezu o tome da netko Škori planira preoteti stranku, premda u stranci još uvijek sjede isti ljudi s kojima je i sama Vučemilović surađivala tijekom kampanja za izbore na kojima je sudjelovala.

U dijelu Domovinskog pokreta nagađa se kako bi se Vučemilović u rujnu u sabornici mogla prikloniti Plenkoviću i njegovom HDZ-u te na taj način postati još jedan u nizu žetončića, pa prepričavaju kako se i tijekom prošlog vikenda na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Našicama družila s osječkim županom Ivanom Anušićem.

U HDZ-u pak tvrde kako ne bi imali ništa protiv suradnje sa Škorinom  sestrom koja nije ideološki zastranila i koja se nametnula kao stručnjakinja za gospodarske i brojne druge relevantne teme, međutim, oni koji poznaju zastupnicu Vučemilović napominju kako od tih kalkulacija nema ništa.




Ona će ostati dosljedna sebi, i svojoj retorici, nije poznato kojem bi se zastupničkom Klubu mogla prikloniti, ali će zasigurno nastaviti aktivno djelovati u parlamentu namećući teme o kojima je do sada polemizirala.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.