KRAJ IZBORNIM PRIJEVARAMA: Svi zakoni izglasani u Saboru su ništavni!

Autor: D.Boroš

Udruga “Ne govoru mržnje – istinom protiv laži” podnijela je kaznene prijave protiv bivšeg i sadašnjeg ministra uprave zbog lažiranja broja birača na izborima. Iz njihovih dokumenata vidljivo je da je u mnogim gradovima i općinama u Hrvatskoj bilo više ljudi s pravom glasa od broja stanovnika. I tako su nas varali desetljeće i pol, no sada će se i to pitanje konačno ozbiljno otvoriti.

Udruga “Ne govoru mržnje – istinom protiv laži” podnijela je, kako je i najavila, kaznene prijave protiv Davorina Mlakara i Arsena Bauka.

Kako stoji u prijavi, Davorin Mlakar je u svojstvu ministra uprave u prosincu 2011. godine predao Državnom izbornom povjerenstvu popis birača za parlamentarne izbore. Iako je Državni zavod za statistiku šest mjeseci ranije objavio popis stanovništva u Republici Hrvatskoj, Mlakar je poslao DIP-u lažni broj birača i to u 16 gradova i 85 općina, a sve s ciljem omogućavanja svojoj stranci što boljeg rezultata na parlamentarnim izborima i što većeg broja zastupnika u Saboru. Tom radnjom je ostvario sva bitna obilježja kaznenog dijela izborne prijevare iz članka 338. KZ RH za koju se može izreći kazna zatvora i do šest godina.

Popis Mlakarovih gradova i općina koji je predao DIP-u, a u kojem ima više birača nego stanovnika :


Žumberak, Jasenovac, Majur, Sunja, Bosiljevo,Cetingrad, Kamanje, Ribnik, Žakanje, Crikvenica, Novi Vinodolski, Baška, Dobrinj, Malinska Dubašica, Omišalj, Punat, Vrbnik, Senj, Karlobag, Lovinac, Perušić, Mikleuš, Dragalić, Gornji Bogićevci, Okućani, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Velika Kopanica, Vrbje, Benkovac, Nin, Obrovac, Gračac, Jasenice, Kali, Kukljica, Lišane Oštrovičke, Novigrad, Pašman,Polača, Poličnik, Preko, Privlaka, Ražanac, Sali, Vir, Vrsi, Drniš, Knin, Skradin, Vodice, Biskupija, Civljane, Ervenik, Kijevo, Pirovac, Promina, Rogoznica, Ružić, Tisno, Tribunj, Županja, Štitar, Vrbanja, Komiža, Makarska, Supetar, Vrgorac, Vrlika, Baška Voda, Bol, Brela, Cista Provo, Gradac, Hrvace, Jelsa, Lečevica, Lokvičići, Lovreć, Milna, Nerežišća, Okrug, Otok, Podgora, Proložac, Runovići, Selca, Sućuraj, Sutivan, Šestanovac, Šolta, Zagvozd, Blato, Dubrovačko Primorje, Janjina, Lastovo, Mljet, Pojezerje, Ston, Trpanj, Zažablje.

Arsen Bauk je prijavljen za isto kazneno djelo, jer je u svojstvu ministra uprave u prosincu 2014. godine predao DIP-u popis birača za predsjedničke izbore navodeći lažni broj birača u 11 gradova i 49 općina, a sve s ciljem pogodovanja svom predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću.

Donosimo popis Baukovih gradova i općina koji je predao DIP-u, a u kojem ima više birača nego stanovnika:

Žumberak, Gvozd, Topusko, Cetingrad, Crikvenica, Novi Vinodolski, Baška, Dobrinj, Malinska Dubašnica, Omišalj, Punat, Karlobag, Lovinac, Benkovac, Nin, Obrovac, Gračac, Jasenice, Kali, Kukljica, Lišane Oštrovičke, Pašman, Polača, Preko, Privlaka, Sali, Vir, Zemunik Donji, Skradin, Vodice, Biskupija, Civljane, Ervenik, Kistanje, Rogoznica, Tribunj, Komiža, Makarska,Stari Grad, Supetar, Vis, Baška Voda, Bol, Cista Provo, Gradac, Lokvičići, Lovreć, Milna, Nerežišća, Okrug, Podgora, Selca, Sućuraj, Sutivan, Šolta, Medulin, Janjina, Lastovo, Mljet, Trpanj.

Na Baukovom popisu birača se može uočiti veliki nesrazmjer i u drugim gradovima i općinama između broja birača i broja stanovnika, što također znači da je i na tim izborima egzistirao lažni broj birača. Tako na primjer:

Poreč ima 16.696 stanovnika, a po Bauku 16.019 birača, što znači da u Poreču živi samo 667 osoba do 18 godina! Rovinj ima 14.294 stanovnika, a 13.768 birača ili 526 osobe do 18 godina. Knin ima 15.407 stanovnika, a 14.670 birača ili 737 osobe do 18 godina, Vukovar ima 27.683 stanovnika, a po Bauku 26.968 birača, što znači da u Vukovaru živi samo 715 osoba do 18 godina itd., itd.
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Pupovčev SDSS nezakonito u Saboru!

I još dva detalja upadaju u oči. Gotovi u svim gradovima i općinama u IX izbornoj jedinici, gdje živi najveći broj pravoslavaca, u Mlakarovom i Baukovom popisu ima više birača nego stanovnika (Benkovac, Nin, Gračac, Drniš, Knin, Skradin, Biskupija, Civljane, Donji Lapac, Ervenik, Kistanje, Lišane Oštrovičke, Lovinac, Obrovac, Plitvička jezera, Polača, Vrhovine, Udbina, Vir, Preko, Sali).

Također, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, čiji jedan dio isto pripada IX izbornoj jedinici, po Mlakarovom i Baukovomu popisu u više od 20 gradova i općina ima više birača nego stanovnika! Upravo su prijevare u ovoj IX. izbornoj jedinici omogućile HDZ-u i SDP-u veliki broj zastupnika u Saboru, kao i Pupčevom SDSS-u sigurna tri mjesta! To ne može biti slučajnost!
Nakon izborne prijevare na parlamentarnim izborima 2011. formirana je Vlada i Sabor, što praktički znači da su svi ugovori koje je sklopila ova vlada i svi zakoni doneseni u Saboru u ovom sazivu ništavni, jer ih je sklopila neligitimna Vlada, a izglasali nelegitimni zastupnici u Saboru!

Crvena lista srama

– Lustracija je frustracija, kaže Milanović. I mi u udruzi smatramo da je lustracija frustracija i da nije potrebna, ali je itekako potrebno objaviti crvenu listu srama političara koji su obilježili ovaj sramotni 15-godišnji period u kojem su Hrvatsku zadužili za više od 260 milijardi kuna, kaže Željana Vrkić, predsjednica udruge “Ne govoru mržnje – istinom protiv laži”.

Zbog svega navedenog Udruga zahtijeva od Državnog odvjetništva da po objavi ovog teksta reagira, privede aktere i pravovremeno nas obavijesti što je poduzeto protiv istih.

– Također tražimo, pozivajući se na Zakon o javnom informiranju, da HRT, kao državni medij, prenese ovaj tekst, koji ćemo im poslati.

Zanimljivo da su samo dan nakon predaje prijave, iz DORH-a u Splitu obavijestili su podnositelje ove kaznene prijave kako je ona proslijeđena u Zagreb jer se radi o teškom kaznenom djelu za koje se tereti jedan državni dužnosnik I jedan današnji saborski zastupnik.

Za kraj smo izdvojili nekoliko gradova iz kaznene prijave u kojima ima više birača nego stanovnika (dokaze za sve gradove i općine Udruga je predala DORH-u) kako bi se vidjelo na koji način su političke elite varale svoje građane 15-ak godina!

BENKOVAC

benkovac

screenshot
screenshot

KNIN

Screenshot DIP
Screenshot DIP

 

Novinar
Novinar

Autor:D.Boroš
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.