Zagreb, 080719. Sredisnijca HDZ-a. Ministar Lovro Kuscevic podnio ostavku. Na fotografiji: Lovro Kuscevic, Andrej Plenkovic. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

JE LI ITKO OVO PRIMIJETIO? HNS-ovci i Plenković jedan su vam detalj namjerno prešutjeli

Autor:

Licemjerno likovanje HNS-ovaca koji se posljednjih dana busaju u prsa jer su izborili odlazak HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade u najmanju je ruku suludo, ostavka koju je Kuščević ponudio premijeru Andreju Plenkoviću s HNS-ovim lažnim moralom nema baš nikakve veze jer su u ovoj priči najveći dio posla obavili mediji.

No, ono što se u priči zanemaruje, i ono što lažne moraliste ne dotiče previše, jest činjenica da će usprkos aferama koje su se nanizale oko njega Kuščević sjediti u Saboru, a iz toga pak proizlazi da je folklor koalicijskih partnera na čelu s premijerom Plenkovićem tek smokvin list, jer u svakoj uređenoj državi, nakon svih medijskih napisa koji su više nego ozbiljno kompromitirali sada već bivšeg ministra, dotični bi, umjesto u sabornici, sjedio u USKOK-u i objašnjavao svoja (ne)djela, no, poznavajući navade hrvatske politike, nije nemoguće da priča stane na ostavci te da se sve svede na onu “pojeo vuk magare”.

Kuščević je dužan i javnosti i predstavnicima institucija ponuditi odgovore na bitna pitanja. Ima li što sporno u prenamjenama zemljišta u razdoblju u kojem je vodio općinu? Je li učinio išta pogrešno i protuzakonito? Je li koristio položaj za bogaćenje? Sve su to pitanja na koja odgovor nije ponudio ni Kuščević, koji izgovara uobičajene floskule, ni oni koji su ga ovih dana branili, a odgovore nismo čuli ni od koalicijskih partnera koji su se, eto, zadovoljili time da Kuščević svim aferama usprkos postane saborski zastupnik.

No, osim Kuščevićeve sudbine, nejasno je što će biti i s njegovim glavnim savjetnikom Željkom Holikom, hoće li ostati na poziciji savjetnika novog ministra ili će pak karijeru nastaviti na poziciji nadzornika za unutarnje poslove u Odjelu praćenja karijera i analitiku ljudskih potecijala u MUP-u, gdje je na temelju javnog natječaja imenovan na neodređeno vrijeme, iako se prije toga uglavnom bavio poslovima vezanima uz turizam. Pitanja koja su nedorečena u ovom slučaju očito je bezbroj, a na njih se nitko i ne trudi ponuditi odgovor, jer su koalicijski partneri postigli dogovor i sačuvali fotelje, a javnosti po običaju servirali vlastitu taštinu i prazne floskule.


Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.