Slavko Midzor/PIXSELL/Marko Prpic/PIXSELL

Je li Ćaća na rođendanskoj zabavi u subotu pjevao ‘Nije u šoldima sve’!?

Autor: I. Dilač

Koji je repertoar na rođendanskoj zabavi Dragana Vukadinovića Ćaća pjevao ne zna se. Je li to bila njemu omiljena pjesma Mladena Grdovića 'Nije u šoldima sve', ili također draga mu pjesma 'Dalmatino, povišću pritrujena', nije toliko ni važno, koliko je važna činjenica da on voli dalmatinske pjesme, te da je kao premijer često volio zapjevati s nekom dalmatinskom klapom, pogotovo na otvaranju pojedinih dionica auto puta od Zagreba do Splita

Nakon presude arbitražnog suda u Ženevi u kojoj je Hrvatska izgubila spor od MOL-a, a bivši premijer Ivo Sanader, koji je bio optužen za primanje mita od 10 milijuna eura, dobio veliku satisfakciju, Vlada Andreja Plenkovića našla se na velikim mukama. Donijela je odluku o otkupu dionica Ine od MOL-a, ali čini se da njihova prvotna ideja o prodaji 25 posto minus jedne dionice HEP-a za namirenje troškova kupovine Ininih dionica nailazi na sve veće barijere, ne samo u stručnoj javnosti i Mostu, nego i među brojnim članovima HDZ-a. I dok Plenković muku muči kako izvesti tu, doista kompleksnu i kompliciranu transakciju, dotle ‘glavni junak’ priče o prodaji većinskih prava Ine mađarskom MOL-u, Ivo Sanader ovih se dana osjeća veoma dobro. A za dobro raspoloženje doista ima više razloga. Prvi je razlog, a s obzirom da je zdravlje najpreče, da je Sanader uspješno operirao rak prostate, te da su vještaci utvrdili da je sposoban nastaviti dalje sa sudskim procesima, u slučaju Planinska i Fimi medija koji su u tijeku. Drugi, vjerojatno i najslađi, razlog jeste presuda arbitražnog suda u Ženevi, kojom je, de facto, Sanader oslobođen optužbi da je primio mito od 10 milijuna eura od MOL-a, za prodaju većinskih prava toj mađarskoj naftnoj kompaniji. I treći razlog je, onaj obiteljske naravi, a to je ‘ćaćina’ sreća, što njegova kćer Bruna ima uspješnu vezu sa svojim dugogodišnjim dečkom Vedranom Vukadinovićem. E upravo se ove subote, po pisanju 24 sata, Sanader pojavio na rođendanskoj zabavi Dragana Vukadinovića, Vedranovog oca, i toliko bio raspoložen da je i propjevao.

Brunin dečko Vedran poslovao s kockarnicama u Njemačkoj

Inače mlađa kći bivšeg hrvatskog premijera Bruna Sanader u srpnju 2015. godine dobila je stipendiju za specijalizaciju u Münchenu gdje je njezin dečko Vedran Vukadinović Vuk imao svoj privatni biznis. Bruna se tako preselila kod dečka koji je svojevremeno, prema njegovom profilu na LinkedInu, poslovao s kockarnicama u Njemačkoj. S Brunom Sanader počeo je vezu 2010. godine kad su oboje bili studenti, a za njihovu ljubav dugo su znali samo najbliži prijatelji. No, njihova intima prvi put je bila narušena kad su ih u ljubavnom zagrljaju “uhvatili” paparazzi tijekom apsolventskog putovanja na grčki otok Zakynthos u listopadu 2011. godine. Plan im je bio izgubiti se u masi i bez bojazni za svoju privatnost uživati u romantičnom odmoru.

Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakus/PIXSELL

 

Vedranov otac Dragan Vukadinović bivši je nogometaš Zagreba, a najpoznatija činjenica vezana uz njegovu nogometnu karijeru bila je da je bio jedini fakultetski obrazovani nogometaš u klubu u vrijeme dok je trener Zagreba bio Dražen Jerković. Vuk nije krenuo očevim stopama već se posvetio studiju ekonomije. Inače i nije čudno da je Vedran poslovao s kockarnicama u Njemačkoj s obzirom da je njegov otac Dragan Vukadinovič, direktor sektora kasina i automat-klubova u Hrvatskoj lutriji.

Je li Sanader pjevao ‘Nije u šoldima sve’?

Koji je repertoar na rođendanskoj zabavi Dragana Vukadinovića Ćaća pjevao ne zna se, je li to bila, njemu omiljena pjesma Mladena Grdovića ‘Nije u šoldima sve’, ili također draga mu pjesma ‘Dalmatino, povišću pritrujena’, nije toliko ni važno, koliko je važna činjenica da on voli dalmatinske pjesme, te da je kao premijer često volio zapjevati s nekom dalmatinskom klapom, pogotovo na otvaranju pojedinih dionica auto puta od Zagreba do Splita. Za Sanadera je sigurno ostao najupečatljivi onaj detalj kada su mještani Dugobaba, sela za kojeg je posebno izgrađen odvojak autoceste na lokaciji Vučevica kraj Splita, 2005. godine, nakon otvaranja autoceste dočekali tadašnjeg premijera transparentom “Hvala ti, Ivo” i zvucima gusli.Inače,Vladinu povorku dočekali su mještani Dugobaba, u kojem svaka druga kuća na vratima nosi prezime Sanader, transparentima “Hvala ti, Ivo”, “Ivo, volimo te” i “Ivo, voli te Zagora”, kojima su izrazili svoju zahvalnost tadašnjem premijeru što je spojio njihovo malo selo s glavnom poveznicom sjevera i juga Hrvatske, iako pri tome nisu poštovani zahtjevi stručnjaka za zaštitu okoliša. Tada su s Josipom Lisac i Sanader i ostali tadašnji ministri zapjevali ‘Vilu Velebita, i poslije ‘Moja Domovina’, tako da je Sanader sa svojim pjevanjem nastavio i u kasnijem periodu. Istina, nakon što je nekoliko godina proveo u zatvoru, pjesme je bilo znatno manje, ali sada se ‘Ćaća’ vraća svojoj omiljenoj pjesmi. U subotu navečer, po pisanju 24 sata, Ćaća je opet bio onaj stari, raspoložen i raspjevan, a kako i ne bi bio, kad mu u zadnje vrijeme, sve, nekako ide od ruke.




Autor:I. Dilač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.