foto: twitter

JAVILI SE I UČENICI! ‘Profesor nas tuče drvenim trokutom, gleda porniće na satu…’

Autor: Dnevno.hr

U Tehničkoj školi Čakovec dogodio se incident u kojemu je profesor udario učenika koji ga je provocirao, zbog čega je pozvana i policija, a na incident je reagiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatraživši očitovanje i stavivši školi na raspolaganje krizni tim za psihološko savjetovanje.

U znak podrške profesoru iz Čakovca i drugi su učitelji počeli iznositi vlastita neugodna iskustva i to uz hashtag #ijasamfranjo.

“Učenik od 14 godina zaletio se u mene i moju, tada trudnu, socijalnu pedagoginju i ritao se kada smo se dizale s poda”.

“Učenik osmog razreda se svaki put penjao na stol, skidao hlače i vikao: ”Hoćeš da ga izvadim?! Da vidiš što je piton!’ “

“Jedan roditelj ušao je u zbornicu i naganjao me oko stola s nožem dok je drugi učitelj zvao policiji. “

“Učenik mi je držao ruke na leđima dok su ostali kopali po mom osobnom računalu. “

No, i učenici su se bacili u istraživanje. Ekipa s Teen385 portala provela je istraživanje i doznali su da i učenici imaju ponešto za reći. Zamolili su ih da im napišete koja je najgora scena koju ste doživjeli u školi u anonimnoj anketi i vi ste to učinili. Dosad su prikupili 103 odgovora, a izabrane će objaviti u dva članka.

1. ‘Jednom je profa poludjela i počela je bacati ogroman drveni trokut po učenicima‘…

2. ‘Početkom prošle godine dobili smo novog nastavnika. Odmah prvi sat imao je valjda neku potrebu uspostaviti dominaciju, počeo se derati na nas, od ‘začepi!’ pa do ‘crkni!’, kad mu je prekipjelo. Najbolje je što se onda netko izderao na njega i, vjerovali ili ne, na tu osobu se poslije više nije derao. Mi ostali nismo bili te sreće‘.

3. ‘Profesor na satu navodno priča šale, a zapravo vrijeđa učenike. Npr. ‘Izgledate pametno gospođice, međutim izgled vara’‘.

4. ‘Učitelj je gledao porniće na satu (na laptopu i bez zvuka, ali, pošto nosi naočale, sve se vidjelo) i kad je trebao staviti neko pravilo na platno pojavila se porno stranica. Učitelj je naknadno dobio otkaz‘.

5. ‘Ruganje profesora zbog poteškoća učenika u govoru‘.

6. ‘Profesori su često znali ‘izgubiti živce’… Dešavalo se da bi nas profesor zaključao u razredu da netko ne izađe ili uđe tijekom ispita, da profesorica baca dnevnike po razredu jer je ona eto malo ‘žena na svoju ruku’. Mene su najviše pored svega toga iznenadile i zgrozile dvije situacije kad je jedan profesor koji je bio pred mirovinu bio ljut na svoj posao i život pa je svakodnevno maltretirao učenike i mene osobno. Svaki dan slušati uvrede upućene od strane profesora kao ‘glupi magarac’, ‘smrdljivo govno’ nije nešto što lako zaboravite. Druga situacija se odnosi na zgodnu profesoricu koja je smatrala da nju zbog izgleda mrze apsolutno sve kolege u zbornici pa bi iznervirana došla na sat i psovala umjesto tumačila gradivo. Izgledalo je kao da nam kočijaš iz srednjeg vijeka drži nastavu. A da ne spominjem kako je podijelila s nama mišljenje o tome kako nju svi muški kolege žele je***i, ali da ne mogu jer nemaju ‘one stvari’‘.

7. ‘Profesorica se dirala po intimnim mjestima pred cijelim razredom‘.

8. ‘Kad me je profesorica iz glazbenog praktički nazvala idiotom rekavši da je pitanje koje mi je postavila vjerojatno preteško za moju inteligenciju‘.

9. ‘Profesor je pljusnuo mog kolegu‘.

10. ‘Profesor iz politike i gospodarstva me za moj rođendan pred svima u učionici uhvatio za glavu i počeo ljubiti po licu i lizati me po čelu‘.

11. ‘Nastavnik je došao pijan i srušio se nasred učionice‘.

12. ‘Kada je učiteljica lupila imenikom o stol i opsovala ustašku mater‘.

13. ‘Gađanje profesora narezanim parizerom, nakon čega su se učenici skinuli u donje gaće jer su se ‘smočili’, a profesor je lupio učenika šakom u glavu i učenik je pao na pod. Zatim je prof. je bacio na pod učenikove bilježnice, knjige i torbu’…

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.