fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

Jasna Omejec imenovana predsjednicom HGK-ova Centra za mirenje i Suda časti

Autor: Hina

Očekuje se da će svojim radom i djelovanjem pridonijeti ugledu Centra i Suda

Hrvatska gospodarska komora (HGK) imenovala je bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec predsjednicom HGK-ova Centra za mirenje i Suda časti, što bi po mišljenju HGK-a trebalo doprinijeti razvoju izvansudskog rješavanja sporova te promicanju politike zaštite potrošača.

Predsjednicom Centra za mirenje i Suda časti pri HGK-u imenovao je Upravni odbor HGK na sjednici 26. lipnja, izvijestila je u četvrtak Hrvatska gospodarska komora.

Redovita profesorica na Katedri za Upravno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta Jasna Omejec godinama se bavi upravnim pravom, europskim administrativnim pravom, zaštitom ljudskih prava i temeljnih sloboda, a bila je sutkinja i predsjednica Ustavnog suda RH.


Očekuje se da će svojim radom i djelovanjem pridonijeti ugledu Centra i Suda, razvoju izvansudskog rješavanja sporova te promicanju politike zaštite potrošača u Centru i Sudu časti, kao i u cijeloj Hrvatskoj.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.